Yemek

Klasik tariflerden sıkılanlar için efsane lezzet! En lezzetli Paçanga Böreği nasıl yapılır?

Paçanga böreği, kaşar peyniri ve pastırmanın mükemmel uyumuyla sofralarınıza lezzet katıyor. Hem pratik hem de doyurucu olan bu börek, dışı çıtır içi yumuşacık yapısıyla herkesin favorisi olmaya aday. Klasik börek tariflerinden sıkılanlar için ideal bir seçenek olan Paçanga Böreği lezzetiyle damak çatlatıyor.

Abone Ol

Börek tarifleri her yaştan insanın severek tükettiği lezzetlerin başında gelir. Klasik börek tariflerinden sıkılanlar için paçanga böreği harika bir seçenek sunuyor. İçindeki kaşar peyniri ve pastırmanın mükemmel uyumu, bu böreği denemeye değer kılıyor. Eğer paçanga böreği nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte pratik tarifi...

Paçanga Böreği İçin Gerekli Malzemeler:

3 adet yufka (dörde bölünmüş)
100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
80 gram çemensiz pastırma (doğranmış)
1 adet domates (kabukları soyulmuş, doğranmış)
2 adet yeşil biber (doğranmış)

Kızartmak İçin:

2 su bardağı ayçiçek yağı

Paçanga Böreği Tarifi:

Yufkaları üst üste serip dört eşit parçaya bölerek sekiz üçgen parça elde edin.
Pastırmayı, kaşar peynirini, domatesleri ve biberleri küçük parçalar halinde doğrayarak bir kasede karıştırın.
Üçgen yufka parçalarının geniş kısmına iç harçtan 1-2 kaşık koyun, kenarlarını katlayarak rulo şeklinde sarın. Yufkanın ucunu su ile ıslatarak kapatın.
Ayçiçek yağını kızdırın ve sardığınız börekleri kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın.
Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin ve sıcak servis edin.

Afiyet Olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }