Sodalı rulo böreği denediniz mi? Bu tarif sayesinde çıtır çıtır bir börek hazırlayabilirsiniz. İçine istediğiniz peyniri koyabilirsiniz. Misafirleriniz için harika bir ikram olacak.
Sodalı rulo börekle fark yaratın. Bu tarif hem pratik hem de leziz bir seçenek. Yufkalarınızın üzerine sodayla hazırladığınız karışımı gezdirin ve fırına verin. Sonuç muhteşem olacak.
Komşularınız sözleşmiş beş çayına geliyorlarsa kaygılanmanıza gerek yok şip şak yapacağınız ve komşularınızın sıcak çay yanında asla hayır diyemeyeceği rulo börek tam sizin ihtiyacınıza göre. Sodalı çıtır çıtır bir börek nasıl yapılır? Yaparken nelere dikkat etmek gerekir? Zahmeti az seveni çok sodalı rulo börek tarifi.
Sodalı Rulo Börek İçin Malzemeler
4 adet yufka
½ su bardağı sıvı yağ
125 gram tereyağı
1 adet maden suyu
İçi için:
400 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
Yeter miktarda susam
Sodalı Rulo Börek Tarifi
İşe yufkaları eşit şekilde parçalara ayırma ile başlıyoruz. Önce yufkamızı ortadan ikiye, sonra tekrar ikiye, ardından her bir parçayı tekrar ikiye bölün ve her bir yufkadan 8 eşit parça elde edin.
Tereyağını eritin sıvı yağı karıştırın ve bir fırça ile yufka parçalarının üzerini yağlayın.
Rendelenmiş kaşar peynirini uzun kenarına koyup dar kısmına doğru rulo şeklinde sarın ve yağladığınız fırın tepsisine dizin.
Ruloların hepsini tepsiye dizdikten sonra üzerine bir şişe sodayı eşit bir şekilde gezdirin ve ardından zeytinyağı ve yumurta sarısı karışımını bir fırça yardımıyla üzerine sürün.
Üzerine susam serpin ve daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırında üstleri kızarana deki yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun.