Sofralarınızı şenlendirecek ve sevdiklerinizi mutlu edecek bir tarif mi arıyorsunuz? Kavurmalı pilav, etin ve pilavın mükemmel uyumunu bir araya getiriyor. Bu tarif ile nefis bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz.

Kavurmalı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dal taze kekik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Pilavı için Malzemeler :

Zeytinyağınız gerçek mi sahte mi? İşte Zeytinyağının doğal olup olmadığını anlamanın 3 pratik yolu Zeytinyağınız gerçek mi sahte mi? İşte Zeytinyağının doğal olup olmadığını anlamanın 3 pratik yolu
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1 çay kaşığı tuz

Kavurmalı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Etlerinizi düdüklü tencereye alarak suyunu salıp çekene kadar kavurun. Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyarak bütün halde etlerin üzerine koyun.
  2. Taze kekiği de ekleyin. Etlerin hizasına kadar su ekleyerek düdüklü tencerenizin kapağını kapatın. 40 dakika pişirin.
  3. Piştikten sonra içine koyduğunuz soğan, sarımsak ve kekiği çıkarın. Et suyu kalmış ise pilavda kullanmak için ayırabilirsiniz. Son olarak tereyağını ekleyip biraz daha kavurun. Kavurmanız hazır.
  4. Pilav için, pirinçleri nişastasını atması için yarım saat kadar tuzlu sıcak suda bekletin. Tencerenize tereyağını alın şehriyeyi de ekleyerek kavurun. Pirinci süzdükten sonra üzerine ekleyerek kavurmaya devam edin.
  5. 1 su bardağı pirinç için 1,5 su bardağı su yani toplam 3 su bardağı su ekleyin. Bu aşamada et suyunu da kullanabilirsiniz. Tuzunu ilave ederek kapağını kapatın.
  6. Göz göz olunca bir kere karıştırın, altını kısarak demlenmeye bırakın. Piştikten sonra da altı kapalı olarak bir 10 dakika daha dinlendirin.
  7. Et ile birlikte servis edin.

Kavurmalı pilav tarifi ile mutfağınıza nefis bir lezzet katabilirsiniz. Adım adım kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, misafirlerinizi ve ailenizi mutlu edecek. Sofralarınıza şıklık ve lezzet getirecek kavurmalı pilavı denemenizi tavsiye ediyoruz. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com