Evinizi tarçın kokusuyla dolduracak, ağızda dağılan nefis kurabiyeler yapmak ister misiniz? İşte size, yapımı kolay ve tadı enfes tarçınlı kurabiye tarifi. Bu tarifle, herkesin beğenisini kazanacak kurabiyeler yapmanız çok kolay olacak.

Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

  • 1 yemek kaşığı tarçın

Tarçınlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, 1 adet yumurtayı, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 paket vanilyayı ve yarım çay bardağı pudra şekerini geniş bir kaba alın. Bu malzemeleri kabaca karıştırarak birleştirin.

  2. Ardından, 4.5-5 çay bardağı unu ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Unu azar azar ekleyerek yoğurmanız, hamurun kıvamını daha iyi kontrol etmenizi sağlar. Hamurunuz hafif dağılan bir kıvama ulaşacaktır.

  3. Yoğurduğunuz hamuru bir tezgâh üzerine alın ve hafifçe sıkarak silindir şeklinde bir hamur elde edin.

  4. Misket kurabiye boyutunda eşit parçalara ayırmak için hamuru yaklaşık bir santim kalınlığında bölün. Dilerseniz, daha büyük parçalara da bölebilirsiniz.

  5. Şekil verdiğiniz kurabiyeleri, fırın kâğıdı serili bir tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış alt üst 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

  6. Bu sırada, 1 yemek kaşığı pudra şekerini ve bir yemek kaşığı tarçını karıştırın.

  7. Bu karışımı kurabiyeler piştikten sonra biraz soğuduktan sonra üzerlerine serpin.

  8. Tarçınlı kurabiye hazır! Kurabiyeleriniz tamamen soğuduğunda isteğinize göre servis edebilirsiniz. Lezzetli tarçın karışımıyla tatlandırılmış bu kurabiyeler, herkesin beğenisini kazanacak.

Tarçınlı kurabiye tarifimiz ile mutfağınızda harikalar yaratabilirsiniz. Yapımı kolay, malzemeleri basit olan bu tarif, lezzetiyle herkesin favorisi olacak. Mis gibi tarçın kokusu ve ağızda dağılan dokusuyla tarçınlı kurabiyeler, çay saatlerinizi ve davetlerinizi şenlendirecek. Kurabiyeleriniz tamamen soğuduğunda servis yaparak bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com