Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve lezzetiyle büyüleyecek bir tarif arıyorsanız, Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tarifi tam size göre! Susam ve çörek otunun mükemmel uyumunu sunan bu tarif, atıştırmalık krizlerinizi sona erdirecek.

Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

  • 1 tatlı kaşığı susam

  • 1 tatlı kaşığı çörek otu

Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba oda ısısında yumuşamış tereyağını, sıvı yağı ve sirkeyi koyup karıştırın.

  2. Daha sonra yoğurt, kabartma tozu, tuz, toz şekeri ve 3 su bardağı unu ekleyin.

  3. Hamuru güzelce yoğurun, kontrollü bir şekilde gerekirse kalan un miktarını ekleyin ve ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edin.

  4. Hamurdan fındık büyüklüğünde bezeler koparıp elinizde yuvarlayın ve yağlı kâğıt serili tepsiye dizin.

  5. Üzerlerine yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürün.

  6. Üzerine susam ve çörek otu serpin.

  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin.

Lokmalık Tuzlu Kurabiye, lezzeti ve kolay yapımı ile atıştırmalık krizlerinize son verecek. Susam ve çörek otunun mükemmel uyumu, bu kurabiyeyi vazgeçilmez kılıyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle atıştırmalık anlarınızı taçlandırabilir ve misafirlerinizi etkileyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com