Yemek

Mahallede efsane olacak: Komşularınızı hayrete düşürecek Börek tarifi

Abone Ol

Sodalı börek yapmanın en lezzetli yollarından biri ile tanışmaya hazır olun. Beyaz peynir ve kaşarın mükemmel uyumu, her dilimde sizi ve sevdiklerinizi lezzet patlaması yaşatacak. Bu tarifle, börek yapmanın keyfini çıkarın!

Puf puf kabaran, dillere destan bir börek yapmanın sırlarını keşfetmek üzeresiniz. Sodalı dilim börek tarifi ile kahvaltılarınıza yeni bir soluk getirecek, komşularınızı bile kıskandıracak bir lezzete sahip olacaksınız.

Bu özel sodalı börek tarifi ile evinizin en popüler şefi siz olacaksınız. Kolay ve pratik adımlarla, kısa sürede harika bir börek hazırlayabilirsiniz. Sodalı dilim börek, kahvaltıların yanı sıra çay saatlerinizin de vazgeçilmezi olacak.

Puf Puf Kabaran Sodalı Dilim Börek Tarifi

Malzemeler

6 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
125 gr eritilmiş tereyağı
½ su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
400 gr beyaz peynir
250 gr kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
½ çaybardağı yoğurt

Tarifi

Önce böreğin sosunu yapmayla işe başlıyoruz. Bunun için karıştırma kabına yumurta, yoğurt, tereyağı, süt, sıvı yağ ve sodayı alarak malzemeleri karışana kadar tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
Daha sonra üzerine beyaz peynir, kaşar peyniri rendesi, kıyılmış maydanoz ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırıyoruz.
Yufkamızın bir tanesini açıyoruz üzerine hazırladığımız iç harcını göz kararı bir miktarı sürüyoruz.
Daha sonra üzerine 2. kat yufkamızı serip aynı işlemi tekrarlıyoruz. Yufkalarımız bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.
Son yufkamızı da serip iç harcının kalanını sürüyoruz ve yufkalarımızı çok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getiriyoruz.
Daha sonra hazırladığımız ruloyu 3 eşit parçaya bölüyoruz. Her bir parçayı streç film ile sarıyoruz ve en az 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
Buzdolabından çıkardığımız böreğimizi dilimleyerek pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine sıra ile yerleştiriyoruz. Böreğimizin fazlasını daha sonra pişirmek üzere buzdolabı poşetine yerleştirerek buzdolabına kaldırabilirsiniz.
Böreğimizin üzerine sürmek için yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp çırpıyoruz. Bu sosumuzu da böreğimizin üzerine bir fırça yardımı ile bolca sürüyoruz.
Daha önceden 200 derecede ısıttığımız fırına tepsimizi sürüp yaklaşık 40-45 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Fırından aldığımız böreği 10 dakika kadar dinlendirip sıcak servis yapabilirsiniz.

Sodalı dilim börek tarifi ile kahvaltılarınızı ve özel günlerinizi taçlandıracak bir lezzete imza atmaya hazır olun. Bu kolay ve pratik tarif, puf puf kabaran börekleriyle herkesin beğenisini toplayacak. Deneyimleyen herkesin tarifini isteyeceği bu börek, evde börek yapmanın ne kadar keyifli ve ödüllendirici olabileceğini gösterecek. Şimdi bu eşsiz tarifi deneyin ve lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }