Yemek

MasterChef izleyicilerinin aradığı tarif: MasterChef Pilaska tarifi! Pilaska (Pırasalı kek) nasıl yapılır?

MasterChef'te tanıtılan lezzetler, geleneksel mutfağımıza yeni bir soluk getiriyor! Trakya'nın en özgün lezzetlerinden biri olan pilaska, programın son bölümünde dikkatleri üzerine topladı. Peki, bu eşsiz pırasalı kek nasıl yapılır, merak edenler için işte mükemmel Pilaska (Pırasalı kek) tarifi...

Abone Ol

Trakya'nın göz ardı edilmeyen mutfak kültüründen, MasterChef sahnesine... Pilaska, yani pırasalı kek, hem lezzeti hem de besleyici içeriğiyle yemek sofralarının yeni yıldızı olmaya aday. Peki, bu meşhur tarifi evde nasıl hazırlarsınız? İşte karşınızda adım adım pilaska tarifi!

Pilaska tarifi, MasterChef'te yapılmasının ardından gündemde yer aldı. MasterChef yeni bölüm çekimlerini Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde gerçekleştirdi. Trakya yöresinden tariflerin yapıldığı programda pilaska tarifi dikkat çekti. Pırasalı kek olarak bilinen pilaska tarifi görüntüsüyle iştah açıyor. Peki, Pilaska (Pırasalı kek) nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Pilaska tarifinin püf noktaları ve malzeme listesi merak ediliyor. MasterChef'te yapılmasının ardından dikkat çeken pilasta tarifi pırasalı kek olarak da biliniyor. Trakya'nın meşhur lezzeti olan pilaska tarifini evde kolayca yapabilir ve misafir sofralarında sunabilirsiniz. İşte hem lezzetli hem de doyurucu pilaska yapımı

PİLASKA TARİFİ

MALZEMELER

Hamuru için;
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı beyaz un
1.5 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi için;
1 kg pırasa
3 kaşık zeytinyağ
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Az tuz

TARİF

İlk önce pırasaları yıkayıp, ince ince doğruyoruz.
Tencereye koyup, üzerine 3 kaşık zeytinyağ döküp, kavuruyoruz.
Sararan pırasaların üzerine tuz ve baharatlarını ekleyip, ocaktan alıyoruz soğutuyoruz.
Hamuru için, yumurta, yağ ve yoğurdu çırpıyoruz.
Üzerine suyu süzülmüş pırasaları koyuyoruz.
Unları da azar azar ekliyoruz.
Kabartma tozu, tuz, ekleyip ne katı ne cıvık bir kek hamuru yapıyoruz.
Yağlanmış tepsiye döküyoruz. Üzerine isteğe bağlı susam çörek otu serpebilirsiniz.
Isıtılmış 200 derecelik fırında kontrollü olarak pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }