Yemek

MasterChef Kuzu Konfit tarifi! Şef Rafet İnce'nin muhteşem Kuzu Konfit tarifi

MasterChef All Star programında parlayan yıldız tariflerden biri olan Kuzu Konfit, Şef Rafet İnce'nin ellerinden nasıl hazırlanıyor? İşte tüm püf noktalarıyla efsane Kuzu Konfit tarif...

Abone Ol

Kuzu etinin eşsiz lezzeti ve konfit pişirme tekniği bir araya gelince ortaya çıkan lezzet bombası: Kuzu Konfit!

Kuzu konfit tarifi merak edildi. MasterChef All Star'a konuk olan Şef Rafet İnce, yarışmacılara kuzu konfit tabağı hazırladı. Programın yayınlanmasıyla yemeğin tarifi de merak edildi. Peki, Kuzu konfit (confi) nedir, nasıl yapılır? İşte MasterChef kuzu konfit tarifi ve malzemeler
MasterChef kuzu konfit tarifi araştırılıyor. Yemek pişirirken birbirinden farklı teknikler uygulanır. Haşlama, kızartma, soteleme ya da fırınlama gibi pek çok yöntem sayesinde yemekleriniz tam kıvamında lezzetli olur. Profesyonel pişirme teknikleri de size mutfakta yardımcı olur. Bu yöntemlerden en yaygını konfi tekniğidir. Kuzu konfit (confit) tarifi merak edildi. İşte MasterChef kuzu konfit tarifi...

MASTERCHEF KUZU KONFİT TARİFİ

MALZEMELER

4 diş ezilmiş sarımsak
4 parça kuzu budu veya omuz
2 dal taze biberiye veya kekik
Karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı

TARİF

Kuzu etini iyice yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın. Olması gerekenden daha büyük parçalar kullanıyorsanız eğer, eti daha küçük parçalara bölebilirsiniz.
Derin bir fırın tenceresi veya tavaya zeytinyağını ekleyin ve orta ateşte ısınınca sarımsakları ekleyin. Sarımsakları biraz soteleyin, sonra taze biberiye veya kekiği ekleyin ve kokuları açığa çıkana kadar sotelemeye devam edin.
Etleri tuz ve isteğe bağlı olarak karabiber ile iyice ovun. Etleri tencereye ekleyin ve her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartmaya özen gösterin.
Fırınınızı 150°C sıcaklığa ayarlamayı unutmayın. Kuzu etinin üzerini örtecek kadar zeytinyağını tencereye ekleyin.
Eğer etler tamamen yağa gömülmezse biraz daha zeytinyağı eklemeyi ihmal etmeyin. Tencerenin kapağını kapatın.
Önceden ısıtılmış fırına koyun. Kuzu etini yaklaşık 2,5 – 3 saat boyunca yavaşça pişirin.
Pişirme süresi sona erdikten sonra kuzu konfiti fırından çıkarın ve taze biberiye veya kekiği çıkarın.
Kuzu etini servis tabağına alın ve üzerine tenceredeki zeytinyağını dökün. Kuzu konfiti sıcak olarak servis yapmayı unutmayın. İşte damağınızı şenlendirecek Masterchef Türkiye All Star tarifi ile kuzu konfitiniz hazır.
AFİYET OLSUN!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }