Madımak çorbası, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'ne, özellikle de Sivas iline özgü geleneksel bir yemektir. Bölgede ilkbaharda taze olarak toplanan madımak bitkisi, çorbalardan sulu yemeklere kadar pek çok farklı tarifte kullanılır....
MasterChef Madımak Çorbası tarifi | Madımak Çorbası nasıl yapılır, hangi yöreye ait?
30 Ekim Çarşamba akşamı ekranlara gelen MasterChef Türkiye'de yarışmacılar dokunulmazlık oyunu için kıyasıya mücadele etti. Bu bölümde Sivas yöresine ait geleneksel lezzetlerden biri olan "madımak çorbası" yapıldı. Sağlıklı ve besleyici özellikleriyle bilinen bu çorba, hem İç Anadolu'nun vazgeçilmezlerinden hem de Türk mutfağının gözde lezzetlerinden biri olarak öne çıkıyor. Peki, madımak çorbası nasıl yapılır ve hangi malzemelerle hazırlanır? İşte adım adım madımak çorbası tarifi…
Bunlar da ilginizi çekebilir