Yemek

MasterChef'ten evlerinize: Meze gecesinin gözdesi Nuraniye Mezesi tarifi

MasterChef'te büyük beğeni toplayan Nuraniye Mezesi tarifine ne dersiniz? Eşsiz bir meze deneyimi için işte tarifi...

Abone Ol

MasterChef'te yarışmacılardan istenen mezeler arasında öne çıkan Nuraniye Mezesi'nin adım adım tarifi ve püf noktalarıyla karşınızdayız.

MALZEMELER
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 demet ince kıyılmış taze soğan
4 adet orta boy rendelenmiş kabak
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı su
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
2-3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
Tuz

TARİF

Taze soğanları zeytinyağında kavurun.
Kabakları ilave edip, biraz daha kavurun.
Pirinç ve suyu ekleyin.
Suyunu tamamen çekmesine yakın, maydanoz ve dereotunu ekleyin.
Suyunu çekince, ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Ayrı bir yerde sarımsakları ezip, yoğurda karıştırın.
Kabak harcı iyice soğuyunca, sarımsaklı yoğurdu katıp karıştırın.
Üzerine yağda yakılmış kırmızı toz biberi gezdirip, servis edin.
Afiyet olsun.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }