Hayrabolu tatlısı tarifi, MasterChef'te yapılmasının ardından dikkat çekti. MasterChef yeni bölüm çekimlerini Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde gerçekleştirdi. Trakya yöresinden tariflerin yapıldığı programda hayrabolu tatlısı tarifi izleyicilerde tarif merakı uyandırdı. Bu tarif Trakya bölgesinin sevilen lezzetleri arasında bulunuyor.
Hayrabolu tatlısı tarifinin püf noktaları ve malzeme listesi merak ediliyor. MasterChef'te yapılmasının ardından dikkat çeken pilasta tarifi "hayrabol" olarak da biliniyor. Trakya'nın meşhur lezzeti olan hayrabolu tarifi görünüş olarak kemalpaşa tatlısını andırıyor. Tarifinde tuzsuz peynir kullanılan hayrabolu tatlısını yapmak oldukça kolay ve pratik. İşte nefis hayrabolu tatlısı tarifi
HAYRABOLU TATLISI TARİFİ
MALZEMELER
400 gram tuzsuz beyaz peynir
2 adet yumurta
2 ade yumurta sarısı
2 su bardağı un
2 su bardağı irmik
1çay kaşığı karbonat
10 yemek kaşığı kaymak
10 yemek kaşığı tahin
1/2 su bardağı ceviz içi (iri parçalanmış)
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1/2 adet limonun suyu
Üzeri için:
10 yemek kaşığı kaymak
10 yemek kaşığı tahin
1/2 su bardağı ceviz içi (iri parçalanmış)
TARİF
Peyniri bir kaba alın ve elinizle iyice ufalayın, dilerseniz robottan da çekebilirsiniz.
Ufaladığınız peynire 2 adet yumurtayı ve 2 adet yumurta sarısını ekleyip güzelce karıştırın.
Ardından diğer malzemeleri de ekleyip güzelce yoğurun ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hazırladığınız hamurdan mandalinadan biraz büyük olacak şekilde parçalar kopartın ve elinizle yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 40 dakika pişirin.
Kurabiyeleriniz piştikten sonra fırından alın ve soğumaya bırakın.
Şerbeti için şekeri ve suyu bir tencereye alıp, şeker eriyene dek karıştırın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra içine limon suyunu ekleyin ve soğumuş olan kurabiyeleri şerbetin için atın.
Bu şekilde tatlılarla beraber yaklaşık 10 dakika daha kaynatın ve altını kapatıp, şerbeti çekmeleri için bir kenara alın.
Şerbet tamamen soğuduktan sonra tatlınızı şerbetten alın, servis tabağına yerleştirin, üstlerini kaymak, tahin ve kırık cevizle süsleyip servis edin.
AFİYET OLSUN!