Merhaba yemek tutkunları! Bugün sizler için MasterChef'te görüp bayıldığımız Hint mutfağının göz bebeği tikka masala tarifini derledik. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu tarifle, lezzet şölenine hazır olun!

Tikka masala tarifi, MasterChef programında yapılmasının ardından gündemde yer aldı. TV8 ekranlarında yayınlanan Danilo Zanna, Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya’nın jüriliği yaptığı MasterChef’te 8 Kasım Çarşamba günü yarışmacılardan tikka masala soslu tavuk tarifi yapılması istendi. Peki, Hint yemeği tavuklu tikka masala nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Tikka masala soslu tavuk, Hint mutfağının geleneksel lezzetleri arasında yer alıyor. Oldukça kolay bir şekilde hazırlanan tikka masala soslu tavuk yemeği İsmini garam masala baharatından alıyor. Genellikle pilav eşliğinde sunulan tikka masala soslu tavuk, deneyen herkesten tam puan alıyor. İşte tikka masala yapımı ve malzeme listesi...

TİKKA MASALA SOSLU TAVUK TARİFİ

MALZEMELER

500 gr kemiksiz tavuk kalça
10 gr kırmızı toz biber
5 gr garam masala
5 gr toz yeşil kakule
5 gr toz kimyon
2 limonun suyu
200 gr süzme yoğurt
1 gr portakal rengi gıda boyası
Tuz

Masala sosu için

250 gr soğan
100 gr domates
50 gr domates püresi
50 gr süzme yoğurt
5 gr toz kırmızı biber
50 gr toz kişniş
5 gr kimyon tohumu
20 gr zencefil
20 gr sarımsak ezmesi
100 ml sıvıyağ
Tuz

TARİF

MasterChef Fesenjan yapımı! Fesenjan'a lezzet katacak tüyo MasterChef Fesenjan yapımı! Fesenjan'a lezzet katacak tüyo

Tavuğu bir tavaya alıp tuz, toz kırmızı biber, toz kakule ve limon suyu ile marine edin. Ocaktan alıp soğutun ve buzdolabında 6 saat bekletin.
Süzme yoğurt, gıda boyası ve garam masalayı bir kaseye alıp karıştırın. Marine edilmiş tavukları ekleyip bu karışımla ovun.
Tavukları önceden 250 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika ya da şişlere geçirip ızgarada iyice pişirin. Servis tabağına alın.
Yağı bir tavada ısıtın. Tane kimyon ve soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
Zencefil ve sarımsağı ekleyip 5 dakika daha soteleyin. Tavukların üzerine ekleyip servis yapın.