Yemek

Meze sofralarının vazgeçilmezi: Patlıcanlı Haydari tarifi

Patlıcanlı haydari, meze severlerin vazgeçilmezi ve her sofranın yıldızı. Bu lezzetli ve pratik meze, özel davetlerde ve günlük sofralarda yerini alıyor. İşte, patlıcanın ve yoğurdun muhteşem uyumuyla hazırlayabileceğiniz patlıcanlı haydari tarifi.

Abone Ol

Patlıcanlı haydari yapılışı, meze masalarını şenlendiren enfes bir tarif. Bu kolay ve lezzetli meze, kısa sürede hazırlanıp, misafirlerinize sunulabilir. İşte, pratik adımlarla hazırlanan patlıcanlı haydari tarifi ve püf noktaları.

Misafir sofralarınızı zenginleştirecek patlıcanlı haydari, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Kolay malzemelerle ve pratik adımlarla hazırlayabileceğiniz bu tarif, patlıcanlı meze tutkunları için ideal. İşte, adım adım patlıcanlı haydari yapımı.

Patlıcanlı haydari, mezeler arasında özel bir yere sahip. Hem lezzetli hem de doyurucu bu meze, her türlü davetin gözdesi olmaya aday. İşte, patlıcanlı haydari yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler ve kolay yapılışı.

PATLICANLI HAYDARİ MALZEMELERİ

Tarifimizin olmazsa olmazı patlıcanların yanı sıra birkaç basit malzeme ve az bir süre ile patlıcanlı haydari yapmak mümkün. Misafirleriniz aniden gelme sürprizi yaptığında dahi bu tarifi evdeki malzemelerle hazır hâle getirebilirsiniz. İşte patlıcanlı haydari malzemeleri;

6 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 dilim beyaz peynir
1 adet orta boy patlıcan
1 çay kaşığı karabiber
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için ise;

1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı

PATLICANLI HAYDARİ NASIL YAPILIR?

Malzemeleri hazır ettikten sonra bu pratik tarifin yapım adımlarına geçebilirsiniz. İşte patlıcanlı haydari tarifi;

Bir adet orta boy patlıcan tarif için yeterli. Patlıcana çizikler atın ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına koyarak 10 – 15 dakika sürecek kadar közleyin.
Közleme adımından sonra patlıcanı bir kabın içine alarak kapağını kapatın. Patlıcan bu sırada dinlenecek.
Ardından patlıcanı çıkararak kabuklarını soymaya başlayın.
Kabuklarını soyduktan sonra bir bıçak alın ve kesme tahtasında patlıcanı bıçak yardımıyla dövün.
Ardından peyniri ezin ve süzme yoğurtun içine karabiber, rendelenmiş sarımsak ve zeytinyağını dâhil edin. En son patlıcanı da ilave edin ve iyice karıştırın.
En son adımda üzerine toz kırmızı biberi ve zeytinyağını da ekleyin ve servise hazır hâle getirin.
Afiyet Olsun!

Patlıcanlı Haydari Püf Noktası

Bu tarifin daha enfes olması adına içine peynir ilave ettik. Ancak burada dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Peyniriniz çok tuzluysa bu lezzeti bastırmak adına içine kıyılmış maydanoz ya da nane ekleyebilirsiniz. Aynı şekilde içerisindeki patlıcan miktarını artırarak patlıcan tadını daha baskın hâle getirebilirsiniz.

Patlıcanlı haydari, hem kolay yapılışı hem de lezzetiyle meze sofralarının olmazsa olmazı. Bu tarif ile siz de kısa sürede lezzetli bir patlıcanlı haydari hazırlayabilir, misafirlerinizi ve ailenizi bu enfes lezzetle şımartabilirsiniz. Anahtar nokta, patlıcanları iyi közlemek ve peynir ile yoğurdun dengeli karışımını sağlamak. Şimdi mutfakta iş başına ve bu lezzetli mezenin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }