Yemeklerinize yeni bir soluk: Patates Rulo! Kaşar peyniri, kıyma ve sarımsaklı yoğurtla birleştiğinde ortaya çıkan enfes lezzet.
Enfes bir patates rulo yapmanın sırları burada! Adım adım patates rulo tarifi ve sunum önerileri için doğru yerdesiniz.
Patates rulo, mutfağınıza yeni bir tat katmak için harika bir seçenek! Kolay tarifimizle bu lezizi hemen deneyin.
Patates Rulo Tarifi İçin Malzemeler
Patates Harcı İçin:
5 adet patates (rendelenmiş)
3 adet yumurta
1,5 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 avuç kıyılmış maydanoz
2 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
Kıymalı Harcı İçin:
3 yemek kaşığı sıvı yağ
400 gram dana kıyma (orta yağlı)
1 adet soğan (küp doğranmış)
1 adet yeşil biber (doğranmış)
1 adet kapya biber (doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı kimyon
½ çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı domates salçası
½ çay bardağı su
Üzeri için:
1 çay bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Patates Rulo Tarifi Nasıl Yapılır?
Rendelenmiş çiğ patatesleri bir kasede yumurta, kaşar peyniri, maydanoz, tuz ve karabiberle birlikte güzelce karıştırın.
Hazırladığınız patates harcını pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yayın. Ardından, suyunu salıp çekene dek 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
Kıymalı harcı için; tavada sıvı yağ ile birlikte kıymayı kavurun. Devamında, üzerine soğan, yeşil biber, kapya biber, tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi ekleyip karıştırın. Son olarak salçasını da ekleyip kavurduktan sonra suyu ilave edin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Fırınlamış olduğunuz patates harcını çıkarıp rulo haline getirin ve oda sıcaklığında bekletin. Beklemiş olan patates harcını tekrar fırın tepsisine açın. yemek’in edindiği bilgiye göre, kıymalı sosu üzerine yayıp rulo haline getirin.
Rulo patatesin üzerine kaşar peyniri serpiştirip üzeri kızarana dek 10 dakika daha fırınlayın.
Fırından çıkardığınız patates rulonun ilk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!