Yemek

Mükemmel Trileçe tarifi: Damak çatlatan Trileçe Tatlısı nasıl yapılır?

Trileçe, hafifliği ve muazzam lezzetiyle en çok sevilen tatlılardan biri! Peki en lezzetli trileçeyi evde nasıl yapabiliriz? İşte size adım adım trileçe tarifi ve püf noktaları!

Abone Ol

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, damak zevkinize uygun sos seçenekleriyle sunabileceğiniz trileçe tarifleriyle tanışın! Hem lezzetli hem de gösterişli...

TRİLEÇE MALZEMELERİ

Kek için:

5 adet yumurta
5 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
10 çorba kaşığı un
1'er paket vanilya ve kabartma tozu

ÜZERİ İÇİN:

2 su bardağı süt
2 su bardağı keçi sütü
5 çorba kaşığı tozşeker
100 gram manda kaymağı
1 su bardağı krema

TRİLEÇE YAPILIŞI

Kek için yumurtaları derin bir kaba alıp, üzerine irmik ve tozşeker ekleyin.
Çırpma teli yardımı ile iyice çırpın.
Sıvıyağ, un, vanilya ve kabartma tozu ilave edip çırpmaya devam edin.
Karışımı kare kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek pişirin.
Fırından alıp ılınmaya bırakın.
Üzeri için süt, keçi sütü ve tozşekeri tencereye alıp, tozşeker eriyene dek pişirin.
Ocaktan alıp, kaymak ve krema ekleyip karıştırdıktan sonra ılınmaya bırakın.
Ilık sütlü karışımı ılık kekin üzerine dökün.
5 dakika dinlendirip, dilimleyin.
Dilimlenmiş çilekle süsleyip servis yapın.

Şimdiden afiyet olsun...

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }