Yemek

Osmanlı mutfağının eşsiz lezzeti: Çeşmi Nigar Çorbası tarifi

Osmanlı Mutfağından eşsiz bir lezzet: Çeşmi Nigar Çorbası! Bu sağlıklı ve leziz tarif, her sofranın vazgeçilmezi olacak.

Abone Ol

Sağlıklı, leziz ve besleyici: Çeşmi Nigar Çorbası! Yapımı kolay ve pratik bu tarif, her yemeğin yanına çok yakışacak.

Osmanlı mutfağının vazgeçilmezleri arasında yerini alan, mercimek çorbasına benzese de tadı oldukça farklı olan çemi nigar çorbası tarifi, hem sağlıklı hem de çok lezzetli bir tarif. Peki, çeşmi nigar çorbası nasıl yapılır? Tam bir şifa deposu çeşmi nigar çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Et, tavuk, balık ya da sebze! Her yemeğin yanına oldukça çok yakışan çeşmi nigar çorbası tarifi, hızlıca hazırlanan enfes bir tarif. Peki, çeşmi nigar çorbası nasıl yapılır? İşte, çeşmi nigar çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

ÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI TARİFİ

Çeşmi nigar çorbası malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı un
Tuz
Sıcak su

Terbiyesi için:

1 yumurta sarısı
1 su bardağı süt
Yarım limon suyu

Sosu için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
Nane
Pul biber

ÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI YAPILIŞI

Mercimeği yıkayın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.
Soğanı soyup ince ince doğrayın.
Ayrı bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtıp soğanı yağda kavurun.
Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Ardından haşladığınız mercimekleri tencereye alın.
Tuz ekleyip karıştırın ve suyu azalmışsa ekleyip yaklaşık 10 dakika orta ateşte kaynatın.
Çorbanız kaynadıktan sonra blender'dan geçirin.
Kıvamı çok koyu olursa bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz.
Bir kasede süt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp çorbanın terbiyesini hazırlayın.
Terbiyeye çorbadan ekleyerek ılıştırın ve azar azar tencereye ekleyip karıştırın.
Sosu için tereyağı ve zeytinyağını bir tavada eritin.
Üzerine salça, nane ve pul biberini de ekleyip kavurun.
Çorbanız kaynadıktan sonra sosu da üzerinde gezdirerek servis edin.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }