Yemek

Palamutun gizli lezzetini açığa çıkaran tarif! Bu tarifle Palamut yemekten kendinizi alamayacaksınız

Ekim ayının esintisiyle birlikte denizlerden taze taze gelen palamut balığını doğru pişirme yöntemiyle masalarınıza taşıyın. Denizlerin mavisi, tezgahların baştacı Palamut balığı tezgahlarda göz kırpıyor! Peki, bu lezzetli balığı evde nasıl en iyi şekilde pişirirsiniz? İşte tarifi

Abone Ol

Ekim'in en taze hediyesi palamut, doğru pişirme yöntemleriyle lezzetini iki katına çıkarıyor. Peki, bu sırlar neler? Hemen okuyun!

PALAMUT TAVA TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet palamut
1 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI

Palamutları iyice temizledikten sonra halka talka doğrayın. Süzgece koyarak uzun süre suyunun ve kanının süzülmesini bekleyin.

Yağı tavaya alın ve kızmasını bekleyin. Bir buzdolabı poşetinin içerisine baharatları ve mısır ununu alın. Sonrasında içerisine balıkları koyarak iyice soslanmasını sağlayın.

Tavanın içerisine balıkları koyun. Daha sonra mutlaka kapak ile tavanın ağzını kapatın. Kızaran balıkları kağıt havlunun üzerine alın. Bir süre bekledikten sonra limon ve maydanoz ile servis edin.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }