Yumuşacık anne poğaçası nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarife göz atın. Bu tarif ile pamuk gibi poğaçalar yapmanın püf noktalarını öğreneceksiniz.
Pamuk poğaça tarifi ile çay saatlerinize renk katın! Bu tarif hem pratik hem lezzetli. Bu tarif ile 30 dakikada hazır olan poğaçalarınız misafirlerinizden tam not alacak.
Poğaça günün her saatinde sevilerek tüketilen yiyecekler arasında bulunuyor. Pastaneden alınan poğaçalar kadar yumuşak poğaça yapamamaktan şikayetçiyseniz doğru yerdesiniz. Yumuşacık anne poğaçası tarifine bayılacaksınız. Pamuk poğaça nasıl yapılır merak ediyorsanız bu pamuk poğaça tarifine göz atabilirsiniz.
Poğaça kahvaltıların en pratik tercihi olarak görülüyor. Çay saatlerinin de vazgeçilmesi olan poğaçanın yumuşacık olmasını istiyorsanız aşağıdaki tarif tam size göre! Pamuk poğaça adı verilen bu tarif adı gibi yumuşacık poğaçalara kavuşmanızı sağlıyor.
Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
(su bardağı ölçüsü 200 ml)
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
3 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru maya
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (1’inin sarısı dışına)
6 su bardağı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi için:
Kaşar peyniri + beyaz peynir
Dışına:
Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Yoğurma kabına alınan maya ve şekerin üzerine ılık su ve süt gezdirilir, karıştırılır.
3-4 dakika bekledikten sonra yumurta, sıvı yağ ilave edilir, tekrar karıştırılır.
5 su bardağı undan sonra un ilavesi yavaş yavaş yapılır, tuz eklenir ve yoğrulur.
Hamur kabarana kadar mayalanmaya bırakılır.
Kabaran hamurdan istenilen büyüklükte bezeler yuvarlanır, her beze oval olacak şekilde parmaklarımızla büyütülür.
Uç kısmına uzun doğranan peynirlerden konur ve yanları katlamadan rulo yapılır.
Tepsiye dizilen poğaçaların üstü kapatılıp mayalanmaya bırakılır ya da 50 dereceye ayarlanan fırında mayalanma işlemi gerçekleştirilir.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serptiğimiz poğaçalar 200 derecede ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.