Yemek

Poğaça hamurunda kullanılan bu malzeme lezzeti artırıyor! Pastanelerin bayatlamayan ve kabaran poğaça formülü

Evde poğaça yapmak aslında çok basit gibi görünse de, poğaçanızın tam da istediğiniz gibi kabarması ve yumuşacık olması için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları var. Pastane kalitesinde poğaçalar yapmanız için bilmeniz gereken tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Abone Ol

Evde yapılan poğaçaların kıyır kıyır ve yumuşacık olması için doğru malzemeleri kullanmak ve bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. İşte, ev yapımı poğaçalarınızı puf puf kabartacak pastaneci sırları ve tarifin incelikleri.

Bayatlamayan Puf Puf Poğaça Tarifi: Yumuşacık ve Lezzetli

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu bayatlamayan poğaça tarifi, yumuşacık dokusu ve uzun süre taze kalmasıyla sofralarınıza lezzet katacak. İşte, kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak puf puf kabaran poğaça tarifi!

Malzemeler

- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un
- İç harcı için isteğe göre peynir, sucuk, zeytin vs.

Yapılışı:

1. Bir kabın içinde sıvı yağ, yoğurt, yumurta, süt, tuz ve kabartma tozunu karıştırın.
2. Yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve iç harcınızı ekleyerek poğaça şeklini verin.
4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
5. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }