Çayın yanında puf puf kabarmış bir kek isteyenler burada mı? Kakaolu kek tarifimizle pratik ve lezzetli bir deneyim sizleri bekliyor. Hemen deneyin.

Gelinim Mutfakta Hamursuz Patlıcanlı Lazanya nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları neler? Gelinim Mutfakta Hamursuz Patlıcanlı Lazanya nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları neler?

MALZEMELER

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1/2 çay bardağı maden suyu

3 su bardağı un

1/2 çay bardağı kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

KAKAOLU KEK TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Kekin daha iyi kabarması için; unu ve kabartma tozunu eledikten sonra ilave edin.Kabartma tozunu 1 çay kaşığı kadar limon suyu ile karıştırıp, ekleyin. Yumurtaların mutlaka oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

KAKAOLU KEK NASIL YAPILIR?

Yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta, bir mikser yardımıyla şeker eriyene kadar çırpın.

Ardından sıvı yağ, süt ve  sodayı da üzerine ekleyip çırpmaya devam edin.

Kek harcına unu ve kakaoyu azar azar ilave edin. Kabartma tozu ve vanilini de ekledikten sonra spatula yardımıyla, pürüzsüz bir harç elde edene kadar karıştırmaya devam edin.

Hazırladığınız kakaolu kek karışımını yağladığınız kek kalıbına dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. İçini çekmesi için beklettiğiniz keki, ılınınca kalıbından çıkartın.

Üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

KEK KALIPTAN NASIL ÇIKARILIR?

Kek karışımını kalıba dökmeden önce kalıbı yağlayın ve hem tabanına hem de çevresine gelecek şekilde kalıba un serpin.

Keki fırından çıkardıktan sonra üzerine nemli bir bez serin ve kalıbı ters çevirerek bekleyin.

Keki su dolu bir kaba oturtabilirsiniz. Suyun kekin yüzeyine çıkmamasına özen gösterin.

Kalıbı ters çevirmeden önce bir bıçak yardımıyla kek ve kalıp arasında boşluklar oluşturabilirsiniz.