Yemek

Şerbet ve kaymakla taçlanan efsane tatlı: Cennet Çamuru tarifi

Abone Ol

Kadayıf ve Antep fıstığının mükemmel uyumuyla dikkat çeken Cennet çamuru, tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday. Kilis mutfağından sofralarınıza, bu özel tatlıyı keşfetmek için hazır olun.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz Cennet çamuru tarifi ile tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde karşılamaya ne dersiniz? Bol şerbetli ve kaymaklı bu tarif, tatlı severler için vazgeçilmez olacak.

Şerbetli tatlılar kategorisinde yıldızlaşan Cennet çamuru, Türk mutfağının unutulmaz lezzetlerinden biridir. Bu pratik tarifle evinizde de bu eşsiz lezzeti yaratabilir, sevdiklerinize sunabilirsiniz.

MALZEMELER

300 gram kadayıf
4 yemek kaşığı tereyağı
100 gram toz Antep fıstığı

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker (damak zevkine göre azaltabilirsiniz)
1 su bardağı su
3-4 damla limon

TARİF

Şerbet malzemelerini bir tencerenin içerisine koyun ve 30 dakika kaynatıp ocaktan alın. Oda sıcaklığında ılımaya bırakın.
Kadayıfları şehriye boyutlarında parçalayın ve tereyağı ile renk almayacak şekilde orta ateşte kavurun.
İçerisine fıstığın 3/4ünü ekleyip kavurmaya devam edin.
Isınan ve hafif kavrulan karışıma azar azar şerbeti ekleyip karıştırın. Tüm şerbeti çekip kıvam aldığında tatlımız servise hazırdır.
Üzerine kaymak ve kalan fıstığı ekleyip servis edebilirsiniz.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }