Bisküvili irmik tatlısı, çay saatlerinin yeni gözdesi olacak. Bu tatlı, dilim dilim kesilecek bir pastaya dönüşüyor. Üzerine çikolata sosu gezdirerek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. İşte kolay ve hafif tarifi…
Bisküvili irmik tatlısı, hem hafif hem sütlü bir lezzet. Bu tatlıyı yapmak için sadece 15 dakikanız yeterli. Bisküvileri tatlıyla buluşturmak için püf noktalarını kaçırmayın. İşte adım adım tarifi…
BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI MALZEMELERİ
Bisküvili irmik tatlısı malzemeleri evde bulunan malzemelerle kolayca yapılabilir. Bu malzemeleri toplamak için endişelenmenize gerek yok. İşte bisküvili irmik tatlısı malzemeleri;
9 yemek kaşığı irmik
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 paket kakaolu bisküvi
1 paket vanilya
BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI NASIL YAPILIR?
Bisküvili irmik tatlısı yapımı için ilk olarak yukarıda sayılan malzemeleri hazır ettiğinizden emin olun. Ardından birkaç dakikanızı ayırarak malzemeleri pişirmeye hazır hâle getirin. İşte bisküvili irmik tatlısı tarifi;
İrmiği, sütü ve şekeri tencereye alın. Kıvamı kısık ateşte boza kıvamına gelinceye dek pişirin. Pişirme işlemi maksimum 8 dakika sürecektir.
Sonrasında bu karışıma vanilya ekleyin ve karıştırarak ocaktan alın.
Tatlının kolayca çıkabilmesi için öncesinde borcamı ıslatın. Tatlının 3/1’ini borcama dökün.
Ardından üzerine tatlıdan dökün ve bir sıra bisküviyi dizin.
Kalan tatlıyı ise dizdiğiniz bisküvilerin üzerine dökün.
Tatlı ılıdıktan sonra buzdolabına kaldırın ve birkaç saat boyunca dinlenmesine izin verin.
Soğuduktan sonra tatlının üzerini arzunuza bağlı olarak süsleyin.
Dilimleyerek servis edin.
Afiyet Olsun.
Püf Noktası
Bisküvili İrmik Tatlısı Püf Noktası: Hazırladığınız karışımı çırpma teli yardımıyla devamlı olarak karıştırın. Böylece dibinin tutmasını engelleyebilirsiniz. Ayrıca tatlı çok sıcak vaziyetteyken bisküvileri koymamalısınız. İlk sıcağını alan tatlı bisküvilerle buluşmak için çok daha iyi olacaktır. Ayrıca dilimlerin kolayca çıkmasını sağlamak için de borcamı ıslatmayı unutmayın.