Karalahana Çorbası Malzemeleri

1 demet karalahana
1 su bardağı haşlanmış mısır veya konserve mısır
1 çay bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 adet kuru soğan (doğranmış)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı mısır unu
6-7 su bardağı su veya et suyu
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

Karalahana Çorbası Nasıl Yapılır?

Lahanaları Hazırlayın: Karalahanayı iyice yıkayın ve ince ince doğrayın. Büyük bir tencereye doğradığınız lahanaları koyup üzerine su ekleyerek 5-10 dakika haşlayın. Ardından lahanaları süzüp kenara alın.

Soğanı Kavurun: Tencereye tereyağını koyun ve doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Mısır ununu ekleyin ve kısa bir süre daha kavurmaya devam edin.

Su Ekleyin: Tencereye et suyu veya normal suyu ekleyin. Su kaynamaya başlayınca haşlanmış karalahanayı, mısırı ve haşlanmış kuru fasulyeyi ekleyin.

Baharatları Ekleyin: Tuz, karabiber ve isteğe göre pul biber ekleyip karıştırın. Orta ateşte yaklaşık 15-20 dakika, lahanalar iyice yumuşayana kadar pişirin. Çorbanın kıvamı koyu değilse biraz daha mısır unu ekleyebilirsiniz.

MasterChef Karnıyarık tarifi MasterChef Karnıyarık tarifi

Servis: Karalahana çorbasını sıcak olarak kaselere alın ve servis yapın.

Karadeniz’in lezzetli ve sağlıklı Karalahana çorbası, özellikle soğuk kış günlerinde sofralarınıza sıcaklık katacak!