Yemek

Şifa dolu Karalahana Çorbası tarifi: MasterChef Karalahana Çorbası nasıl yapılır?

Karadeniz mutfağının meşhur lezzetlerinden biri olan Karalahana çorbası, MasterChef programında dokunulmazlık oyununda yarışmacılar tarafından yapıldı. Sağlıklı ve besleyici olan bu çorba, Karadeniz’in vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Peki, Karalahana çorbası nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? İşte tarifi...

Abone Ol

Karalahana Çorbası Malzemeleri

1 demet karalahana
1 su bardağı haşlanmış mısır veya konserve mısır
1 çay bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 adet kuru soğan (doğranmış)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı mısır unu
6-7 su bardağı su veya et suyu
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

Karalahana Çorbası Nasıl Yapılır?

Lahanaları Hazırlayın: Karalahanayı iyice yıkayın ve ince ince doğrayın. Büyük bir tencereye doğradığınız lahanaları koyup üzerine su ekleyerek 5-10 dakika haşlayın. Ardından lahanaları süzüp kenara alın.

Soğanı Kavurun: Tencereye tereyağını koyun ve doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Mısır ununu ekleyin ve kısa bir süre daha kavurmaya devam edin.

Su Ekleyin: Tencereye et suyu veya normal suyu ekleyin. Su kaynamaya başlayınca haşlanmış karalahanayı, mısırı ve haşlanmış kuru fasulyeyi ekleyin.

Baharatları Ekleyin: Tuz, karabiber ve isteğe göre pul biber ekleyip karıştırın. Orta ateşte yaklaşık 15-20 dakika, lahanalar iyice yumuşayana kadar pişirin. Çorbanın kıvamı koyu değilse biraz daha mısır unu ekleyebilirsiniz.

Servis: Karalahana çorbasını sıcak olarak kaselere alın ve servis yapın.

Karadeniz’in lezzetli ve sağlıklı Karalahana çorbası, özellikle soğuk kış günlerinde sofralarınıza sıcaklık katacak!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }