Yemek

Sofraların sultanı: Gerçek Türk Çılbırı nasıl yapılır?

Abone Ol

Yüzyıllardır Anadolu mutfaklarında yerini koruyan geleneksel çılbır tarifi, yumurta ve yoğurdun eşsiz uyumu ile damakları şenlendiriyor. Bu tarifi öğrenerek siz de kahvaltılarınıza farklı bir tat katmayı deneyebilirsiniz.

Çılbır, Türk kahvaltılarının vazgeçilmez bir parçası olarak ön plana çıkıyor. Bu makalemizde sizlere, evde kolayca hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli bir çılbır tarifi sunuyoruz. Malzemeleri hazırlayın ve bu geleneksel lezzeti deneyimin.

Türk mutfağının tarihi derinliklerinden gelen çılbır, yoğurt ve yumurtanın harmanlandığı eşsiz bir tat sunar. Eğer siz de kahvaltılarınıza yeni bir soluk getirmek istiyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte adım adım çılbır tarifi!

MALZEMELER

1 litre su
2 yumurta
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 bardak süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmız pul biber
1 çay kaşığı karabiber

TARİF

Derin bir tencerede suyu kaynatın.
Fokurdayınca ocağı kısın ve sirke ekleyin.
Yumurtanın sarısını dağıtmadan bir kaseye kırın ve yavaşça suya ekleyin.
Yumurta akları pişerken diğer yumurtayı da aynı şekilde ekleyin ve pişirin.
Yoğurdu, sarımsakları ve tuzu bir kasede karıştırın.
Tabaklara sarımsaklı yoğurttan koyun ve üzerine kevgir ile aldığınız yumurtaları yerleştirin.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }