Hünkâr beğendi, Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar gelen, kuzu eti ve patlıcanın muhteşem uyumuyla hazırlanan enfes bir yemektir. Bu tarifle, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz hünkâr beğendi sayesinde sofralarınıza saray lezzeti katabilirsiniz. İşte adım adım hünkâr beğendi tarifi.

Hünkâr Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

Et için Malzemeler:

·        600 gram kuzu but (arzuya göre dana eti)

·        2 adet orta boy kuru soğan

·        4 diş sarımsak

·        3 yemek kaşığı zeytinyağı

·        3 adet orta boy domates

·        1 yemek kaşığı domates salçası

·        2 su bardağı sıcak su

·        1 çay kaşığı tuz

Beğendi için Malzemeler:

·        ½ su bardağı kaşar peyniri

·        1 yemek kaşığı tereyağı

·        1,5 su bardağı süt

·        4 adet orta boy patlıcan

·        1,5 yemek kaşığı un

·        1 çay kaşığı tuz

·        1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Hünkâr Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Hünkâr beğendi tarifi için 4 adet orta boy patlıcana bıçakla delikler açın ve fırın tepsisine alın. 200 derecede yaklaşık 20 dakika fırınlayın.

2.     Fırınlanmış patlıcanları bir kaba alın ve kabuklarının kolay soyulması için üzerini streçleyip, 15 dakika kadar bekledikten sonra kabukları soyun.

3.     Bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da üzerine ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.

4.     4 diş doğranmış sarımsağı da üzerine ekledikten sonra 600 gram kuşbaşı dana veya kuzu etini ilave edin.

MasterChef kim elendi? İşte bu hafta yarışmaya veda eden isim MasterChef kim elendi? İşte bu hafta yarışmaya veda eden isim

5.     Etler suyunu salıp çekene kadar pişmeye bırakın. 1 yemek kaşığı domates salçası, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber, 3 adet soyulmuş, doğranmış domates ekleyin.

6.     2 su bardağı sıcak su ekleyip etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.

7.     Şimdi de beğendiyi hazırlayalım. 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 1,5 yemek kaşığı unu üzerine ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.

8.     Üzerine fırınladığınız ve kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ekleyin. 1,5 su bardağı sütü de üzerine yavaş yavaş ilave edin ve sürekli olarak karıştırın. 1'er çay kaşığı tuz ve karabiberi de ekleyin.

9.     Sonra son olarak yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.

10. Beğendinin üzerine yumuşacık pişmiş etleri serpiştirin ve servis edin. Hünkâr beğendi yemeği hazır, afiyet olsun!

Hünkâr beğendi tarifimizi deneyerek, Osmanlı saray mutfağının bu eşsiz lezzetini evinize taşıyabilirsiniz. Kuzu eti ve patlıcanın mükemmel uyumuyla hazırlanan bu tarif, hem yapımı kolay hem de malzemeleri açısından pratik olmasıyla dikkat çekiyor. Misafirlerinizin de çok beğeneceği hünkâr beğendi, sofralarınıza renk katacak. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com