Yemek

Sofralarınıza renk katacak Havuç Tarator nasıl yapılır?

Abone Ol

Eğer sağlıklı ve lezzetli bir meze arıyorsanız, havuç tarator tam size göre! Bu tarifi kullanarak, sadece birkaç basit adımda ailenize ve misafirlerinize enfes bir tat sunabilirsiniz.

Havuç ve yoğurt kullanarak hazırlanan bu hafif meze, her sofranın yıldızı olmaya aday. Havuç tarator, hem besleyici hem de damak çatlatan bir lezzet sunar.

Havuç tarator, pratikliği ve enfes tadıyla bilinir. Bu rehber, malzemeleri ve yapılış aşamalarını adım adım anlatarak sizlere mükemmel bir tarator yapma fırsatı sunuyor.

MALZEMELER

2 havuç
1 bardak yoğurt
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı ceviz
1 çay kaşığı tuz

TARİF

Havuçları tavada zeytinyağı ile soteleyin.
2 dakika kadar kavurduktan sonra kenara alıp soğuması için bekletin.
Bir kapta yoğurtları, sarımsağı, 2 kaşık zeytinyağını ve tuzu karıştırın.
Cevizleri ve havuçları da ekleyin ve karıştırın.
Üzerini cevizlerle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Havuç tarator, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif sunarak sofralarınızı renklendirir. Bu basit ve pratik tarif ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz havuç tarator, hem günlük yemeklerinizde hem de özel davetlerinizde beğeni toplayacak. Yemeklerin yanına eşsiz bir tat olarak, bu tarif herkesin beğenisini kazanacak!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }