Yemek

Tadına bakan herkes tarifini soracak! Ailece bayılacağınız Ispanaklı Börek tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Ispanaklı Börek, her daim favoriniz olacak. Bu tarifle, ıspanaklı böreğin nasıl mükemmel bir şekilde yapılacağını öğreneceksiniz.

Abone Ol

Misafirlerinize sunmak için mükemmel bir seçenek: Ev yapımı ıspanaklı börek. Bu basit ve lezzetli tarif ile herkesin beğenisini kazanacaksınız.

Ispanaklı Börek yapmanın püf noktalarını keşfedin. Bu adım adım rehberle, evde kolayca lezzetli börekler yapabileceksiniz.

Evde ıspanaklı börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! İşte size lezzet dolu bir börek tarifi, adım adım anlatımıyla birlikte.

Ispanaklı Börek Tarifi

Malzemeler

5 adet böreklik yufka
1 bağ (500)gram ıspanak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber

Ara katlarına sürmek için;

125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Yüzeyine sürmek için;

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt

Ispanaklı Börek Tarifi

İlk önce bir bağ yani 500 gram ıspanaklara yıkayalım ve küçük küçük doğrayalım ve baharatlarını ilave edelim ve güzelce ıspanaklarımızı karıştıralım.
Daha sonra ara katlarına sürmek için 125 gram margarini veya tereyağı da kullanabilirsiniz .
Eritelim ve içerisine bir çay bardağı sıvı yağ ilave edelim ve karıştıralım.
Daha sonra yufkamızın arasını açalım. Bir tanesinin arasını açalım ve her tarafa değecek şekilde hazırlamış olduğumuz tereyağlı sosu fırça yardımı ile sürelim.
İçerisine ıspanaklı iç harcını her tarafına serpelim ve iki kenarından katlayalım.
Rulo şeklinde sıkı bir şekilde saralım ve tepsimize uzun uzun yerleştirelim.
Diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım.
Yüzeyine sürmek için bir adet yumurta sarısının içerisine bir yemek kaşığı sütü ilave edelim ve karıştıralım.
Daha sonra hazırlamış olduğumuz böreğin yüzeyine her tarafına değecek şekilde bolca sürelim .
Daha sonra üzerine çörek otu ile süsleyelim, isterseniz susam veya haşhaş da kullanabilirsiniz .
Hazırlamış olduğumuz böreği önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişirelim
Pişme süresi fırında hamuruna değişebilir lütfen bu aşamada kontrol olalım pişen böreklerin üzerini kapatalım ve kendi buharıyla 8-10 dakika dinlendirelim.
Daha sonra istediğiniz büyüklükte servis yapabilirsiniz

Bu kolay ve detaylı Ispanaklı Börek tarifi ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Herkesin bayılacağı bu lezzetli böreği yapmak, artık hiç zor değil. Şimdi mutfağa girme ve bu harika tarifi deneme zamanı! Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }