İncirli muhallebili kek, hem göze hem damağa hitap eden eşsiz bir tatlıdır. İşte adım adım hazırlayabileceğiniz bu muhteşem tarif!
Özel günlerinizde veya sıradan bir çay saati için ideal olan incirli muhallebili kek, misafirlerinizin beğenisini toplayacak. İşte lezzetli ve pratik tarifi...
İncirli muhallebili kek ile tatlı sofralarınıza yenilik katın. Bu kolay tarifle, misafirlerinizin akıllarında unutulmaz anılar bırakacaksınız.
İncirli Muhallebili Kek Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
6 adet kuru incir
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Muhallebi için;
1 kg süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
5 -6 yemek kaşığı şeker
1 poşet krem şanti
1 çay kaşığı margarin ya da tereyağı
Keki ıslatmak için;
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için;
Hindistan cevizi
İncirli Muhallebili Kek Yapılışı:
Önce incirleri sıcak suda 5 dakika kadar bekletin.
Sonra küçük küpler şeklinde doğrayın.
Keki için, karıştırma kabında yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
Daha sonra un, kabartma tozu ve tarçını ekleyin.
Cevizleri de ilave ederek çırpın.
En son incirleri una bulayın.
Kek karışımının içine dökerek, karıştırın.
Yağladığınız, orta boyda kare borcama dökün.
Önceden ısıtılmış, 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca biraz dışarda bekletin.
Üzerine bir su bardağı ılık su, kahve ve şekerli karışımından gezdirin.
Soğumaya bırakın.
Muhallebi için gereken malzemeleri istenilen ölçülerde küçük bir tencereye alın.
Süt, nişasta, un ve şekeri devamlı karıştırarak pişirin.
Muhallebiniz piştikten sonra margarini ve vanilyayı ekleyin.
Biraz ılındıktan sonra krem şantiyi ekleyin.
Mikserle iyice çırpın.
Soğuyan kekin üzerine dökün.
Bir spatula ile düzelterek buzdolabında bir gece bekletin.
Dilimlemeden önce üzerine bol hindistan cevizi serpin.
Afiyet olsun.
Püf Noktası:
Bu aşamalı bir tatlıdır.
Kekini pişirip soğuttuktan sonra muhallebisini dökmemiz gerekir.
Dilimlerken dağılmaz.
Dilerseniz üzerini hindistan cevizi ya da yeşil fıstıkla süsleyebilirsiniz.
İnciri çok sert olmayan yumuşaklarından seçmelisiniz.
Dilimledikten sonra su dolu bir kasede bekletmelisiniz.
Yerken, kekin yumuşaklığıyla bir olur.
Muhallebinin dağılmaması için 1 gece buzdolabında bekletmelisiniz.
Kekiniz fırından çıktıktan sonra her yerinin eşit pişip, pişmediğini kontrol edin.
Bunun için kürdan testi yapabilirsiniz.
Muhallebisini sürekli çırpma teliyle karıştırarak pişirmelisiniz.
Muhallebinin tencerenin dibinde yanmaması ve topak topak olmaması için bu gereklidir.
İncirli muhallebili kek tarifi ile misafirlerinizi şımartın ve mutfakta geçirdiğiniz zamanın keyfini çıkarın. Bu tatlı, hem görsel olarak etkileyici hem de lezzet olarak doyurucudur. Her dilimi, incir ve muhallebinin mükemmel uyumu ile tatlı sohbetlerinize eşlik edecek. Şimdi mutfakta bu muhteşem tarifi deneyin ve tüm misafirlerinizden övgü toplayın. Afiyet olsun!