Gelinim Mutfakta günün tarifi: Zengin Avcı Böreği nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta günün tarifi: Zengin Avcı Böreği nasıl yapılır?

Patates püresi yapmak sanıldığı kadar zor değil. İşte size en pratik ve lezzetli patates püresi tarifi ve pürüzsüz bir kıvam için dikkat etmeniz gereken püf noktalar.

Patates püresi yapmak istediğinizde iyi bir tarife ihtiyacınız var ise sizin için derlediğimiz patates püresi tarifi ile lezzeti yakalayabilirsiniz. Hadi gelin, patates püresi nasıl yapılır, detayları ve püf noktaları neler birlikte bir göz atalım.

Patates Püresi Malzemeleri

6 tane orta boy patates
1su bardağı süt (200 ml)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
İsteğe göre 1 çay kaşığı karabiber

Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Öncelikle patates püresi yapımı için patateslerimizin kabuklarını soyalım ve güzelce yıkayalım.
Ardından soyulmuş patatesleri tencereye alalım üzerine su koyalım ve haşlamaya başlayalım. (Koyacağımız suyun patateslerin üzerini geçmesi yeterli olacaktır)
Patatesler yumuşayana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.
Haşlanan patateslerin pişip pişmediğini anlamak için bıçak veya çatal kullanabilirsiniz.
Yumuşayan patateslerimizin suyunu süzelim.
Ardından tereyağını içine ilave edelim.
Patates ezme aparatı veya herhangi bir yöntem kullanarak patateslerimizi güzelce ezelim.
Bu işlemin ardından sütümüzü ilave edelim.
Tuz ve karabiberi de ekleyelim.
Patatesler pürüzsüz bir kıvam alana dek ezme işlemine devam edelim.
Patateslerinizin boyları büyük ise az daha süt ilavesi yapabilirsiniz.
Patates püreniz hazır.
Afiyet olsun!