Yemek

Türk mutfağının damak çatlatan lezzeti: Düğülü Haşhaş Tatlısı

Türk mutfağının göz ardı edilemez lezzetlerinden biri olan düğülü haşhaş tatlısı, hem pratik hem de enfes bir tat sunuyor. Haşhaşın benzersiz dokusu ve leziz şerbeti ile bu tatlı, özellikle çay saatlerinin ve özel günlerin vazgeçilmezi.

Abone Ol

Düğülü haşhaş tatlısı, tatlı severler için mükemmel bir alternatif sunuyor. Şerbetli ve hafif dokusuyla bu tatlı, Türk tatlılarının en sevilen örneklerinden biri olarak ön plana çıkıyor. İşte bu özel lezzeti evinizde kolayca yapabilmeniz için adım adım tarif!

Düğülü Haşhaş Tatlısı Malzemeleri

1 su bardağı haşhaş
1/2 su bardağı Duru Çiğ Köftelik Bulgur
1 su bardağı şeker
3,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı ceviz

Düğülü Haşhaş Tatlısı Hazırlanışı

Haşhaşı kavurun, makinede çekin veya ezin.Tencereye ince bulguru, haşhaş ve çekeri koyup topraklanmaması için iyice karıştırın.

Kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi gibi koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp ıslatılmış tepsiye dökün.

Soğuyunca buzdolabına koyup 2-3 saat dinlendirin. İstenilen şekilde kesip servis tabağına alın.

Üzerine kırılmış ceviz serperek servis edin.
 
Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }