Kazandibi Tarifi İçin Malzemeler:

Sopa de Tomate Alentejana tarifi: Portekiz’in nefis Domates Çorbası nasıl yapılır? Sopa de Tomate Alentejana tarifi: Portekiz’in nefis Domates Çorbası nasıl yapılır?

·       6 su bardağı süt

·       2 yemek kaşığı nişasta

·       1 su bardağı un

·       1 su bardağı şeker

·       1 yemek kaşığı tereyağı

·       1 paket vanilya

Kazandibi Nasıl Yapılır?

1.     Öncelikle orta boy bir tencereye bütün malzemeleri alarak karıştırıyoruz.

2.     Muhallebi elde ediyoruz. En son tereyağını ve vanilyasını dökerek muhallebimizi 5 dk. kadar pişiriyoruz.

3.     Orta boy alüminyum tepsiye bolca tereyağı sürüyoruz ve 3 yemek kaşığı kadar tepsiye şeker döküyoruz.

4.     Her yeri eşit olmasına özen gösterin.

5.     Sonra pişmiş muhallebiyi tepsiye döküyoruz ve orta ateşte sürekli olarak çevirerek muhallebiyi pişiriyoruz.

6.     25-30 dk. yeterli burada önemli olan tepsiyi sürekli çevirerek kontrollü pişirmek kenar kısımların da pişmesine özen göstermek biraz dibi tutan muhallebinin kokusu biraz çıkar.

7.     O zaman hemen ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

8.     Soğuduktan sonra 1-2 saat de buzdolabında bekletiyoruz.

9.     Sonra istediğimiz gibi dilimleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.