Kabak mücveri tarifi ile sağlıklı ve lezzetli bir öğün hazırlayın! Adım adım anlattığımız tarifle herkesin beğenisini kazanın.
Kabak Mücveri Malzemeleri;
3 adet yumurta
3 adet kabak
Yarım su bardağı un
2-3 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Bir tutam dereotu
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kabak Mücveri Yapılışı;
-İlk olarak mücver malzemelerini hazırlayalım. Kabakları soyarak rendenin iri kısmında rendeleyelim. -Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu minik minik doğrayalım.
-Kabak Mücver harcını hazırlayalım. Yumurtaları derince bir kaba alalım.
-Üzerine un, pul biber, karabiber ve tuzu ilave edilerek pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım. Ardından suyunu iyice sıktığımız kabakları ve doğranmış dereotu, yeşil soğan ve maydanozu eklenerek karıştıralım. Mücver harcımız hazır.
-Mücveri tavada pişirelim. Teflon tavaya az miktarda sıvı yağ alalım, kabak karışımından bir kaşık dökelim, çevirerek kızartalım. Mücverlerin her iki yüzü de kızardıktan sonra havlu kâğıt serilmiş tabağa alalım.
-Kabak mücveri servis edelim Mücverleri ister sıcak, isterseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz.
-Yanında yoğurt ile tüketmenizi tavsiye ederiz.
Afiyet Olsun…