Klasik Türk mutfağından un helvasının adım adım yapımını sizinle paylaşıyoruz. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu tarif, tatlı severler için mükemmel bir seçenek.
Un Helvası Malzemeleri
2 su bardağı un (1 su bardağı 200 ml)125 g
ram tereyağı
1,5 su bardağı şeker (daha az şekerli isterseniz miktarı azaltabilirsiniz)
1,5 su bardağı süt veya su
Arzuya göre bir avuç ceviz içi veya Antep fıstığı kullanabilirsiniz
Un Helvası Nasıl Yapılır?
Un helvası yapımında süt veya su kullanabilirsiniz. Öncelikle şekeri ve sütü bir kaba alalım. Şeker eriyene kadar karıştıralım.
Un helvası pişirilecek tencerenin içerisine tereyağını alalım.
Un ve ceviz içini ekleyelim.
Orta ateşte karıştırarak yaklaşık 10-15 dakika rengi kahverengine dönmeye başlayıncaya dek kavuralım.Ocağın
altını kısalım.
Kavurduğumuz unun üzerine kenarda beklettiğimiz şerbeti yavaş yavaş dökmeye başlayalım. Bu aşamada yavaş olmak ve karıştırmaya devam etmek önemli.
Sürekli karıştıralım.
Başlarda sulu bir kıvam olsa da zamanla kıvam almaya başlayacaktır.
Helva kıvam aldığında ocağı kapatalım.Ü
zerini kapatıp 5 dakika dinlendirelim.
Sıcakken servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!