Yemek

Üzümlü Cevizli Kek tarifi: Bir kez yedikten sonra hep yapmak isteyeceksiniz

Abone Ol

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu üzümlü cevizli kek tarifi ile misafirlerinizi şaşırtmaya ne dersiniz? Bu kek, özel günlerinizde veya sıradan bir çay saatinde ideal bir seçenektir.

Üzüm ve cevizin muhteşem uyumu, bu kek tarifinde en güzel şekilde kendini gösteriyor. Yumuşak dokusu ve zengin içeriğiyle, bu kek herkesin favorisi olacak.

Bir dilim üzümlü cevizli kek ve yanında bir fincan çay... Hayalini kurduğunuz bu kusursuz ikilinin tarifi burada! Hadi gelin, bu harika keki birlikte yapalım.

ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KEK İÇİN GEREKEN MALZEMELER

3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım limonun kabuğunun rendesi
Çay kaşığının ucu ile tarçın
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı ceviz

ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ KEK YAPILIŞI

Öncelikle kuru üzümleri ayıklıyoruz.
Üzerine kaynar su dökerek, biz keki hazırlayana kadar bekletiyoruz.
Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri, bir kabın içinde mikser yardımı ile beyaz köpük olana kadar çırpıyoruz.
Yağ, yoğurt, tarçın ve limon kabuğu rendesini ilave edip, çırpmaya devam ediyoruz.
Elediğimiz unu, vanilya ve kabartma tozu da ekleyip, iyice karışana kadar çırpıyoruz.
Üzümleri süzüp, kağıt havlu yardımı ile güzelce suyunu alıyoruz.
Bir tabağa koyup üzerini hafifçe unlayıp, sallıyoruz ki her tarafına un değsin.
Kek karışımının içine, unlanmış üzümleri ve cevizleri ekleyerek, kaşıkla bir iki defa hafifçe karıştırıyoruz.
Yağlayıp, un serptiğimiz kek kalıbına karışımı döküyoruz.
180 derecede, üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Piştiğini anlamak için kürdan testi yaparsanız daha sağlıklı olacaktır.
Fırından çıktıktan sonra 10-15 dakika kendini çekmesi için bekletiyoruz.
Sonra kalıptan çıkarıyoruz, yoksa parçalanır.
Hafif soğuduğunda, üzerine pudra şekeri serpip süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun…

PÜF NOKTALARI

Üzümleri hafif unlamazsanız dibe çöker.
30 dakikadan önce fırını açarsanız, kekiniz çöker.
Kekinizin pişip pişmediğini anlamak için fırını açıp, kekinizin içine kürdanı batırın. Tertemiz çıkarsa pişmiş demektir.
Üzümleri attıktan sonra çok karıştırmayın, hafifçe dağıtın yeter.

Üzümlü cevizli kek, çay saatlerinin baş tacı olmaya devam ediyor. Yapımı pratik, lezzeti ise unutulmaz bu keki denemek için daha fazla beklemeyin. Her lokmada ağzınıza yayılacak o eşsiz tat ile kendinizi ve sevdiklerinizi şımartın!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }