Yaz Sofralarına Renk Katacak Arpa Şehriyeli Salata Tarifi! Sıcak yaz günlerinde, serinletici ve besleyici bir salata tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Arpa şehriyeli yaz salatası, içindeki taze sebzeler ve tulum peyniri ile hem gözünüze hem de damağınıza hitap edecek. Bu tarifi mutlaka denemelisiniz!

Arpa Şehriyeli Yaz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 silme tatlı kaşığı tereyağı (veya zeytinyağı)

  • 1 su bardağı arpa şehriye

  • 1 su bardağı su

  • 1 adet kapya biber

  • 1 adet köy biberi

    Fırından Taze: Kolay Poğaça tarifi ile pratik atıştırmalık! Fırından Taze: Kolay Poğaça tarifi ile pratik atıştırmalık!
  • 1 adet domates

  • 1 kâse ayıklanmış maydanoz

  • 4-5 yaprak taze fesleğen

  • 5 yemek kaşığı tulum peyniri(ufalanmış)

  • 15 adet siyah zeytin

  • 3 yemek kaşığı balzamik sirke

  • ¼ dilim limon

  • 2 çay kaşığı (silme) tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1/3 su bardağı zeytinyağı

Arpa Şehriyeli Yaz Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yağı tavaya alarak ısıtın. Arpa şehriyeleri hafifçe renk alana dek karıştırarak kavurun.
  2. 4-5 dakika sonra suyunu ekleyin kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Suyunu tamamen çekince ocaktan alın, karıştırıp kenara demlenmeye bırakın.
  3. Tüm sebzeleri küp küp doğrayın. Maydanoz ve fesleğeni ince ince kıyın. Zeytinin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. Ufalanmış tulum peynirini ekleyin.
  4. Demlenmiş ve oda sıcaklığında soğumuş arpa şehriyeyi üzerine ekleyin. Sirke, limonun suyu, tuz, karabiber ve zeytinyağını da koyun. Güzelce karıştırın.
  5. Dilerseniz porsiyonla dilerseniz büyük bir servis tabağında servis edin

Arpa şehriyeli yaz salatası tarifi, yaz aylarında hem serinletici hem de doyurucu bir alternatif arayanlar için mükemmel bir seçenek. Taze sebzeler, fesleğen ve tulum peyniri ile zenginleştirilen bu salata, hem sağlıklı hem de lezzetli. Pratik yapımı sayesinde, yoğun günlerde bile kolayca hazırlayabilirsiniz. Yaz sofralarınıza farklı bir dokunuş katmak ve misafirlerinizi etkilemek istiyorsanız, bu tarifi mutlaka deneyin!

Kaynak : yemek.com