Yemek

Yumuşacık Ekler yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı: Ekler ustası olmak isteyenlere pastaneleri kıskandıracak tarif

Evde pastane lezzetlerini aratmayacak bir ekler yapmaya ne dersiniz? İşte size adım adım, tam ölçülü ve püf noktalarıyla dolu bir ekler tarifi! Enfes lezzetiyle herkesi büyüleyecek bu tarifi denemeye hazır olun.

Abone Ol

Pastane eklerinin lezzetini evinizde yeniden yaratmak artık çok kolay. Bu detaylı tarifle, kusursuz eklerler yaparak herkesi şaşırtın! Başarılı sonuçlar için gereken her adımı burada bulacaksınız.

Lezzetli bir ekler yapmanın tüm sırları bu rehberde gizli! Pastanelerdeki gibi yumuşacık, lezzet dolu eklerler yapmak için ihtiyacınız olan her şey burada. Hazırsanız, mutfakta harikalar yaratmaya başlayalım!

Evde ekler yapmanın zamanı geldi! Pastanelerdeki lezzeti aratmayacak, ağzınızda eriyecek eklerler için en iyi tariflerimizi paylaşıyoruz. Her adımı kolayca takip edebileceğiniz bu tarifle, mükemmel eklerleri hemen deneyin.

Tam Ölçülü Ekler Tarifi

Malzemeler

Ekler hamuru için;

100 gram tereyağ
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı şeker
1 paket vanilya

Piştikten sonra;

3 adet yumurta (yumurtalar küçükse 4 yumurta kullanın)

Pastacı kreması için;

3 su bardağı süt
4 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Krema soğuyunca
1 poşet kremşanti

Üzerini bulamak için;

200 gram sütlü çikolata

Süslemek için

Bitter çikolata
Beyaz çikolata
Toz fıstık

Tam Ölçülü Ekler Tarifi

Ekler hamuru için su ve tereyağı ocakta kaynatılıp un, tuz ve toz şeker eklenip sürekli karıştırılarak 2 dakika kadar pişirilip, ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Soğuyan hamura yumurtalar tek tek eklenip iyice çırpılır. Ekler hamuru sıkma torbasına alınarak yağlı kağıt serili tepsiye sıkılarak hazırlanır.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü iyice kızarıncaya kadar pişirilir. Pişen ekleri fırından piştiği gibi çıkarmayın fırının içinde fırın soğuyuncaya kadar bekletin mutlaka.
Kreması için; kremşanti ve vanilya dışındaki tüm malzemeler uygun bir tencereye alınarak çırpma teliyle sürekli karıştırılarak kıvam alıp kaynayıncaya kadar pişirilir.
Ocaktan alıp vanilya ekleyip karıştırır ve poşet kremanın üzerine değecek şekilde üzeri kapatılıp soğumaya bırakılır.
Soğuyan kremaya toz kremşanti eklenip mikserle en az 5 dakika kadar düşük derecede iyice çırpılır. Kremayı bu şekilde akşamdan hazırlarsanız çok daha güzel olur.
Pişen eklerin üzeri çok dipten olmayacak şekilde kesilip içine krema sıkılıp, üzeri kestiğimiz parçayla kapatılır. Tüm ekler bu şekilde içleri açılıp içine krema sıkılarak hazırlanır.
Benmari usulü erittiğimiz sütlü çikolataya eklerin üstü bulanır. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Bu tarifle, pastanelerdeki eklerlere taş çıkartacak lezzetler yaratabilirsiniz. Adım adım, kolay anlaşılır yönergeler sayesinde, herkesin bayılacağı eklerler yapabilirsiniz. Mükemmel kıvamı, enfes lezzeti ve göz alıcı sunumuyla bu eklerler, ev yapımı olmanın gururunu taşıyor. Deneyin ve bu eşsiz lezzet deneyimini sevdiklerinizle paylaşın!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }