Kaymaklı lahana aşı tarifi, MasterChef'te yapılmasının ardından merak edildi. MasterChef yeni bölüm çekimlerini Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde gerçekleştirdi. Trakya yöresinden tariflerin yapıldığı programda hayrabolu tatlısı tarifi izleyicilerin dikkatini çekti. Bu tarif Trakya bölgesinin sevilen lezzetleri arasında bulunuyor. Peki, kaymaklı lahana aşı nasıl yapılır? İşte malzeme listesi
Kaymaklı lahana aşı tarifinin püf noktaları ve malzeme listesi araştırılıyor. MasterChef'te yapılmasının ardından dikkat çeken kaymaklı lahana aşı Trakya'nın meşhur bir lezzetidir. Farklı tarifler denemek isteyenler için kaymaklı lahana aşı yapımı ve malzeme listesi haberimizde.
KAYMAKLI LAHANA AŞI TARİFİ
MALZEMELER
500 gr. beyaz lahana
2 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı karışık salça
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kaymak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pul biber (üzeri için)
Tuz
TARİF
Yemeklik olarak doğradığınız soğanları zeytinyağında soteleyin. Yıkadığınız lahanayı ince ince doğrayın, salça ve soğanlarla birlikte 5 dakika kadar kavurun. Kimyon ve tuzunu ekleyin. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyerek pişmeye bırakın.
Ocağı söndürdükten sonra kaymak ekleyerek karıştırın. Üzerine pul biber serperek sıcak servis edin.
AFİYET OLSUN!