Yemek

Bu kısır başka: Tadına doyamayacağınız Hatay'ın efsane Kısır tarifi

Akdeniz'in sıcak esintilerini hissedebileceğiniz, Hatay'ın meşhur kısırı tarifiyle tanışmaya hazır mısınız? Hem sağlıklı hem de lezzetli bu tarif, sofralarınıza farklı bir tat katacak.

Abone Ol

Geleneksel Hatay lezzetlerinden biri olan bu kısır tarifi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir lezzet şöleni sunuyor. Her lokmasında Hatay'ın zengin mutfak kültürünü tadacaksınız.

Hatay mutfağının vazgeçilmez lezzeti kısır, bu tarifle mutfaklarınıza konuk oluyor. Hem pratik hem de doyurucu bu tarif, tüm aile bireylerinin beğenisini kazanacak.

Hatay usulü bu kısır tarifi ile sofralarınızı şenlendirecek, her yemeğin yanında aranan bir tat haline gelecek. Bu lezzeti denemek için mükemmel bir zaman.

Hatay Kısırı Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı ince bulgur
1 adet domates
1 adet küçük soğan
1 bağ taze soğan
1 demet maydanoz
Biraz taze nane
3 yemek kaşığı biber salçası (Hatay Biberi)
2 yemek kaşığı domates salçası
Çay kaşığı ucuyla kimyon
Çay kaşığı ucuyla karabiber
Tuz
1 çay bardağı zeytinyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Limon
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Marul (Servis için)

Hatay Kısırı Tarifi

Bulguru yarım su bardağı suyla ıslayalım.
Domatesi rendeleyip baharatları ekleyip karıştırın .
5 dakika sonra salçaları ekleyip yoğuralım.
Ara ara elimizi ıslatıpta yoğuralım .
Bulgur yumuşadıktan sonra limon, nar ekşisi, marul ,maydanoz, taze soğanı doğrayıp ekleyelim .
En son yağları da ekleyip karıştıralım

Bu efsane Hatay Kısırı tarifiyle, Akdeniz'in sıcak ve zengin mutfak kültürünü sofralarınıza taşıyın. Hem sağlıklı hem de pratik olan bu tarif, günlük yemeklerinizin yanı sıra özel günler için de harika bir alternatif sunuyor. Ev yapımı bu lezzet, aileniz ve misafirleriniz tarafından çok beğenilecek.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }