Yemek

Bu kurabiyeye kimse hayır diyemez: Cevizli Fındıklı Kurabiye tarifi

Misafirlerinizi şaşırtacak ve damaklarında unutulmaz izler bırakacak bir tarife ne dersiniz? Ceviz ve fındıkla dolu, bayatlamayan bu kurabiye, herkesin favorisi olacak.

Abone Ol

Cevizli Fındıklı Kurabiye Tarifi

Malzemeler

200 gram tereyağı
50 gr pudra şekeri
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta sarısı
2 kaşık sirke
400 gr un
Kabartma tozu
½ su bardağı çekilmiş ceviz ve fındık
Bir çay bardağı kuru üzüm
Yumurta akı
Ceviz ve fındık kırığı

Cevizli Fındıklı Kurabiye Tarifi

Hamur yoğuracağınız kaba tereyağı, pudraşekeri, sıvıyağ, yumurta sarısını ve sirkeyi koyup güzelce karıştırın
Daha sonra kabartma tozunu ilave edin ve unu azar azar karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Kulak memesi kıvamındaki hamurun üzerine kuru üzüm, ceviz ve fındık kırıklarını dökün ve hamurunuz ile iyice karışmasını sağlayınız.
Bu işlemin ardından hamuru tezgah üzerine alın yaklaşık 1 cm kalınlığında açın
Açmış olduğunuz hamurun üzerine yumurta akını bir fırça yardımıyla sürün geri kalan fındık ve ceviz kırıklarını üzerine serpin.
Sonra bir rulet yardımıyla yoksa bıçakta olabilir istediğiniz biçimde şekil vererek dilimleyin
Dilimlediğiniz hamurunuzu yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıra ile birbirlerine yapışmayacak biçimde dizin
Daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırına kurabiye tepsinizi sürün 15 dakika kadar pişirin
Kurabiyelerinizi soğuk olarak servis edin.

İşte karşınızda, ceviz ve fındıkla zenginleştirilmiş, bayatlamayan kurabiye tarifimiz. Bu lezzetli kurabiyeler, çay saatlerinizi renklendirecek, misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir seçenek olacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }