Yemek

Bu yaprak sarması tarifiyle mahallenin yıldızı siz olacaksınız! Yaprak sarmanın gizli sırları: Annenizin bile bilmediği incelikler

Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biri olan yaprak sarması, incelik isteyen bir hazırlık sürecine sahip. Özel günlerde sofralarımızı süsleyen ve mis gibi kokusuyla herkesin iştahını kabartan yaprak sarmalarının mükemmel olması için bazı püf noktalarına ihtiyacınız var. Uzmanlardan alınan bilgilerle, sarmalarınızın her zaman annenizin yaptığı gibi enfes çıkmasını sağlayabilirsiniz. İşte yaprak sarması yaparken dikkat etmeniz gerekenler!

Abone Ol

Eğer yaprak sarması denilince aklınıza annenizin ellerinden çıkan o muhteşem lezzet geliyorsa, şimdi bu lezzeti evde tekrar yaratma zamanı! Ancak unutmayın, sarma ustaları yıllardır yanlış bilinen bir gerçeği açığa çıkardı: Yaprak sarması yapımında gözden kaçan önemli detaylar var. Siz de bu detayları öğrenerek sarmalarınızı bir adım öne taşıyabilirsiniz.

Türk mutfağının gözdesi olan yaprak sarmanın birçok farklı çeşidi yapılıyor. Özel günlerin yıldızı haline gelen yaprak sarmaların incecik sarılması isteniyor. Annelerimizin özenle hazırladığı yaprak sarmalarının tadı bir başka oluyor. Ancak yaprak sarması ustası yaprak sarmaların yıllardır yanlış pişirildiğini paylaştı.

Yaprak sarma mis gibi kokusu ve enfes lezzetiyle gönüllere taht kuruyor. Bol yoğurtla servis edilen yaprak sarmalar toplumumuzun en sevilen yemekleri arasında bulunuyor. Yaprak sarmaların yapımında gözden kaçan ufak hatalar bu enfes lezzetin tadının bozulmasına neden olabiliyor. Uzmanlar yaprak sarmayı sarmadan önce yaprakların çok büyük olmamasına özen göstermeniz hakkında uyarıyor. İşte yaprak sarmayı pişirirken bilmeniz gereken püf noktaları...

YAPRAK SARMANIN PÜF NOKTALARI

Zeytinyağlı sarmalarda mutlaka sızma zeytinyağı kullanılmalıdır.
Zeytinyağlı sarmalarda seçilen yapraklar çok büyük ve damarlı olmamalıdır. İri yapraklar etli dolmalarda kullanılabilir.
* İç harcı sıcak suda mutlaka bekletilmelidir.
Sarmalar tencereye yerleştirilirken sıkıca yerleştirilmelidir. Böylece sarmaların tencerede dağılması da önlenmiş olacaktır.
Tencereye dizilen sarmaların üzeri porselen bir tabakla örtülmelidir. Bu yöntem sayesinde sarmanın içi çok daha iyi pişecektir ve asla sarmalar dağılmayacaktır.
Tencerelerin dibi sarmalar konmadan önce bir kaç yaprakla örtülmelidir. Bu yöntem sarmaların dibe yapışmasını engellemeye yarar.
Sarmalar tencere içerisine kesinlikle dikey dizilmelidir.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }