Evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir tarifle karşınızdayız: Köri Soslu Tavuk! Bu tarifle, Hindistan mutfağının eşsiz aromalarını sofralarınıza taşıyabilir ve lezzet dolu bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz. Adım adım tarifimizi takip ederek kısa sürede bu lezzeti siz de deneyin.

Köri Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 600gram kuşbaşı tavuk göğsü

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için Malzemeler:

Servisi için Malzemeler:

  • ¼ demet maydanoz

 Köri Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı yağını bir tavada kızdırın. Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü aktarın.

  2. Renk alıp, suyunu çekene kadar orta ateşte kavurun.

  3. Köri sosu hazırlamak için; ayrı bir tavada tereyağını sos tenceresinde eritin.

  4. Unu da üzerine ekleyin ve  kokusu çıkıp, renk alana kadar karıştırarak kavurun.

  5. Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve unun topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın.

  6. Sıcak su, köri, tuz ve karabiberi katın.

  7. Sosu, kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak 4- 5 dakika pişirin.

  8. Hazırladığınız sosu, kavrulan tavuklara ekleyin ve harmanladıktan sonra pişirme işlemini 5 dakika kadar sürdürün.

  9. İncecik kıyılmış bir avuç maydanozu, köri soslu tavuğa ilave ettikten sonra bekletmeden sıcak olarak servis edin.

  10. Köri soslu tavuk tarifi hazır.

Köri soslu tavuk tarifi ile sofralarınıza lezzet katabilirsiniz. Tarifimizdeki adımları takip ederek, aromasıyla büyüleyen köri soslu tavuğu kolayca hazırlayabilir ve sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketebilirsiniz. Bu pratik ve lezzetli tarif, akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com