Evinizde pastane kalitesinde Kardelen Tatlısı yapmaya ne dersiniz? Ege’nin en sevilen tatlısı Kardelen’i evinizde hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler, yapılışı ve püf noktaları burada…

Kardelen Tatlısı, son zamanların en çok araştırılan tatlı tarifleri arasında yerini aldı. İzmir’in meşhur lezzetleri arasında yer alan ve pastanelerin yok satan lezzeti Kardelen tatlısını evinde yapmak isteyenler, ‘Kardelen tatlısı nasıl yapılır?’ sorusunun cevabını araştırıyor. İşte pratif yapımı, en önemli püf noktalarıyla kardeşen tatlısı tarifi…

KARDELEN TATLISI NASIL YAPILIR?

Kardelen Tatlısı Malzemeleri:

Kek için;

4 adet yumurta (oda sıcaklığında)

3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker (140 gr)

1+1/4 (çeyrek) su bardağı un (130 gr) (1 bardak + çeyrek bardak)

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

Islatmak için;

600 ml süt

1 paket krema

Krema için;

1/2 (yarım) su bardağı nişasta (40 gr)

1/2 (yarım) su bardağı un (55 gr)

3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker (125 gr)

1 litre süt

80 gram beyaz çikolata

1 paket vanilin

1 kutu krema

Arası ve üstü için;

Antep fıstığı (ceviz/yer fıstığı/fındık da olur)

Beyaz çikolata

Hindistan cevizi


Kardelen Tatlısı Yapılışı:

Kek için;

Yumurta ve şekeri rengi açılıp mayonez kıvamına gelene kadar iyice çırpın.

Kuru malzemeleri ekleyin.

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

Spatulayla alttan üste doğru söndürmeden yavaş yavaş karıştırın. (elerseniz daha kolay olur) hepsi harmanlanınca yağlı kağıt serilmiş büyük kare borcama dökün.

175 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. (kürdanla birkaç yerini kontrol edin temizse tamamdır).

Kek soğurken süt ve kremayı iyice çırpıp dolaba koyun.

Krema için;

Un, nişasta ve şekeri harmanlayın.

Sütü azar azar ekleyip topak kalmayana kadar çırpın.

Altını açıp iyice kıvam alana kadar kaynatın.

Beyaz çikolata ve vanilin ekleyin.

Sonra oda sıcaklığına gelmesi için kenara alın.

Ara ara karıştırın ki kabuklanmasın.

Oda sıcaklığına gelince bir kutu krema ekleyip iyice karıştırın.

Soğuyan keki ortadan ikiye kesin.
Dolaptaki sütlü karışımın yarısıyla alt katı ıslatın.
Kremanın az bir kısmını üstüne ayırıp kalanı araya döküp eşit bir şekilde yayın.

Üzerine beyaz çikolata ve antep fıstığı serpiştirip öbür keki koyun.
Onu da iyice ıslatıp kalan kremayı yayın bol hindistan cevizi serpiştirip dolaba kaldırın.
En az 3-4 saat dinlendirin. Ben bir gün dinlendirdim.