Yemek

Kışın sofralarınızı ısıtacak: Ekmek banarak yenilen en lezzetli Domatesli Acı Biber Turşusu tarifi

Türk mutfağının en lezzetli turşu tarifleri arasında gösterilen Domatesli Acı Biber Turşusunu denediniz mi? Kış aylarında sofralarınızın baş tacı olacak bu turşu tarifini kaçırmayın! Ekmek banarak keyifle yiyebileceğiniz, yemeklerin yanında harika bir atıştırmalık: Domatesli Acı Biber Turşusu tarifi...

Abone Ol

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Domatesli Acı Biber Turşusu'nun adım adım yapılışını burada bulabilirsiniz.

Kış aylarında sofralarınızda yer alması gereken bir lezzet: domatesli acı biber turşusu. Bu turşu hem sağlığınız için hem de damak tadınız için harika bir seçim. Nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, işte Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi...

Sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bir tarif: domatesli acı biber turşusu. Bu turşu ile yemeklerinizin yanında ekmek banarak doyurucu bir atıştırmalık yapabilirsiniz. Malzemeleri ve yapılışı çok basit. Hemen deneyin!

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan domatesli acı biber turşusu, hem yazın hem de kışın tüketebileceğiniz bir turşu çeşidi. Bu turşunun yapımını adım adım anlatan yazımızda, ayrıca bu turşunun sağlığa faydalarından da bahsettik.

Domates ve acı biberin eşsiz birleşiminden ortaya çıkan bu turşu tarifi, sofralarınızı renklendirecek...

Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi

Malzemeler

4 kg domates
2 kg acı biber
1 büyük baş sarımsak
2 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çorba kaşığı şeker
1 buçuk su bardağı sirke
1 buçuk su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon tuzu

Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle biber ve domatesleri yıkıyoruz.
Biberleri ince ince doğruyoruz .
Domatesleri kabuklarını soymadan 4 e bölüp robottan geçiriyoruz .
Domatesleri geniş bir tencereye alıyoruz, içine zeytinyağımızı, tuzumuzu da katıp yarım saat kaynatıyoruz .
Biberleri ve sarımsakları ilave ediyoruz .
Sırasıyla sirke, şekeri de ekleyip 15 dk daha kaynatalım en son limon tuzunu ekleyip 5 dk daha kaynatalım.
Ocağı kapatıp sıcak sıcak kavanozlarımıza dolduruyoruz.
Kavanoz kapaklarımızı mutlaka sıcak suda kaynatıp öyle kapatıyoruz ,ters çevirip soğuyana kadar bekletiyoruz .
Karanlık serin bir yerde muhafaza ediyoruz afiyet olsun.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }