Geleneksel Türk mutfağının serinletici lezzetlerinden ayran aşı çorbası, özellikle yaz aylarında ferahlatıcı bir alternatif sunuyor. Nohut ve buğdayın doyuruculuğu ile yoğurdun hafifliği bir araya gelerek harika bir tat oluşturuyor. Pratik yapımı sayesinde kolayca hazırlayabileceğiniz bu çorba, misafirlerinize ve ailenize sunabileceğiniz sağlıklı bir seçenek. İşte ayran aşı çorbasının tarifi!

Ayran Aşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

·        1 su bardağı buğday

·        1 su bardağı nohut

·        250 gram süzme yoğurt

·        250 gram yoğurt

·        1 su bardağı su

·        1 çay kaşığı tuz

·        1 tatlı kaşığı dereotu

Ayran Aşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Ayran aşı çorbası için 1 su bardağı buğdayı kaynayan suyun içerisine aktarın, üzerine su ilave ederek pişirmeye başlayın.

2.     Pişen buğdayları ocaktan alın ve süzdürün.

Börek pişirirken yufka arasına sürülmeliymiş! Böreği çıtır çıtır yapan tüyo Börek pişirirken yufka arasına sürülmeliymiş! Böreği çıtır çıtır yapan tüyo

3.     Büyük bir karıştırma kasesinin içine 250 gram yoğurt ve süzme yoğurdu alıp çırpın.

4.     1 su bardağı haşlanmış nohut ve buğdayı ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuz da ilave ederek karıştırın.

5.     Üzerine 1 su bardağı soğuk suyu azar azar ekleyerek kıvamını ayarlayın.

6.     Ardından dereotunu da ekleyerek güzelce karıştırın.

7.     Ayran aşı çorbasını 1 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.

Ayran aşı çorbası, buğday, nohut ve yoğurdun muhteşem uyumuyla hazırlanan, özellikle yaz aylarında ferahlatıcı ve doyurucu bir seçenek sunan sağlıklı bir çorbadır. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, sıcak günlerde serinletici etkisiyle öne çıkıyor. Sağlıklı ve lezzetli bir çorba arayanlar için mükemmel bir alternatif olan ayran aşı çorbası, sofralarınıza hem lezzet hem de tazelik katacak. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com