Yumuşak ve nefis sarmal poğaça tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz bir lezzet. Fırından yeni çıkmış gibi taze ve mis kokulu sarmal poğaçalarla kahvaltı sofralarınızı ve çay saatlerinizi zenginleştirin. İşte adım adım sarmal poğaça yapımı!

Sarmal Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yaş maya (42 gram)

  • 1 su bardağı süt (ılık)

  • 125 gram margarin (eritilmiş)

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 1 yemek kaşığı toz şeker

  • 2 çay kaşığı tuz

  • 4 su bardağı un (aldığı kadar)

  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için)

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı susam

Sarmal Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Yaş maya, toz şeker ve sütü geniş bir kâse karıştırarak, yaş mayayı eritin.

2.     Yumurta akı, tuz ve sıvı yağı karışımın içerisine alın ve karıştırın.

3.     Karışıma yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayın.

4.     Ele yapışmayan bir hamur elde ettiğinizde, üzerine nemli bir bez sererek yaklaşık 30 dakika mayalandırın.

5.     Mayalanan hamurlardan yaklaşık 24 adet olacak şekilde bezeler oluşturun.

Börek pişirirken yufka arasına sürülmeliymiş! Böreği çıtır çıtır yapan tüyo Börek pişirirken yufka arasına sürülmeliymiş! Böreği çıtır çıtır yapan tüyo

6.     Bezeleri küçük daireler olacak kadar açın ve en üste koyacağınız hamur hariç, her birinin üzerine eritilmiş margarini sürüp, 6 adet üst üste koyup tekrar büyük bir daire olacak şekilde açın.

7.     Açtığınız hamuru 8 adet üçgen dilim olacak şekilde dilimleyin ve geniş kısmından ince kısmına doğru rulo yaparak ay şeklini verin.

8.     Ay şeklini verdiğiniz rulo hamurlarınızı, yağlı kâğıda serin ve üzerlerine yumurta sarısını sürün.

9.     Susamları serpiştirip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri altın sarısı olana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Sarmal poğaça tarifi ile evde kolayca pastane tadında poğaçalar yapabilirsiniz. Yumuşacık dokusu ve lezzetli iç harcıyla bu poğaçalar, kahvaltı ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Misafirlerinizi etkilemek ve sofralarınızı şenlendirmek için bu nefis tarifi deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com