Kadayıf sarması, şerbetli tatlı severlerin bayılacağı bir lezzet. Ceviz içiyle doldurulan ve nar gibi kızartılan kadayıf sarmaları, üzerine dökülen şerbetle buluşarak tatlı krizlerinizi giderecek. İşte adım adım kolay ve pratik kadayıf sarması tarifi.

Kadayıf Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tel kadayıf
  • 1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
  • 2 adet yumurta
  • ½ çay bardağı süt
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 4 damla limon suyu
  • 2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

Kadayıf Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     İlk iş olarak şerbetini hazırlayın. Şerbet için gerekli olan su ve şekeri bir tencereye alın. Şeker eriyene dek tahta bir kaşıkla karıştırın. Daha sonra tencerenin altını açın ve şerbeti kaynamaya bırakın.

2.     Şerbet kaynamaya başlayınca içine limon suyunu sıkın ve yaklaşık 4 dakika daha bu şekilde kaynatıp altını kapatın ve soğumaya bırakın.

3.     Daha sonra, kadayıflardan yaklaşık bir el büyüklüğünde bir parça kopartın ve elinizle düzleştirin.

Şimdiye Kadarki En İyi Kırmızı Lahana Salatası Tarifi! Şimdiye Kadarki En İyi Kırmızı Lahana Salatası Tarifi!

4.     İçine biraz ceviz koyun ve sarma sarar gibi kadayıfı sarın.

5.     Yayvan bir tabakta 2 yumurtayı sütle beraber çırpın, bu sırada kızartma tavasına da bolca yağ koyup ocağın altını açın.

6.     Sardığınız kadayıfları önce yumurtalı karışıma güzelce bulayın ve hemen ardından iyice kızmış olan yağa atın.

7.     Her tarafı nar gibi kızarana dek kadayıfları kızartın ve hemen yağdan alıp iyice soğumuş olan şerbetin içine atın.

8.     Bu şekilde tüm malzemeleri hazırlayın.

9.     Şerbetin içinde en fazla 10 dakika kalmalarına özen gösterin. Sonrasında şerbetten alın ve 1 saat kadar dinlenmeye bırakın. Sonrasında ise üstlerini toz Antep fıstığıyla süsleyerek servis edin.

Kadayıf sarması tarifimizle, şerbetli tatlıların en lezzetlilerinden birini evinizde kolayca yapabilirsiniz. Nar gibi kızarmış kadayıf ve ceviz içinin şerbetle buluştuğu bu tatlı, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi memnun edecek. Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebileceğiniz kadayıf sarması, sofralarınıza tat katacak. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com

Editör: Haber Merkezi